Fiatalok, fiatanak kinéző hölgyek! Volt olyan, hogy beszóltak nektek? Bővebben lent!
Arra lennék kíváncsi,hogy amikor terhességi tesztet vettetek,vagy nőgyógyásznál voltatok vagy babaruhát vagy babás dolgokat vettetek.
Akár várandósak voltatok akár nem, beszólt valaki valamit ? Ha igen mit és hogy reagáltad le?
Én múltkor babaruhát vettem unokatestvérem lányának (19 vagyok) és az előadónő folyton méregetett és kérdezgette,hogy nem vagyok e elég fiatal ehhez meg hogy becsúszott gyerek lesz meg ilyenek.
Hát mondanom sem kell köpni nyelni nem tudtam.
De azért rendesen elmagyaráztam neki,hogy nem az enyém lesz.
Szeretnénk babát a közel jövőbe ,de már most elgondolkozok rajta,hogy milyen megjegyzéseket tesznek majd. Pár napja vettem egy tesztet (rossmann) és az eladó lány olyan maximum 26 lehetett. Elég lesajnálóan nézett rám.. majd meg kérdezte,hogy óvszerért nem e akarok vissza menni.
A háziorvosomat helyettesítette egy doki mikor kiderült h terhes vagyok nagyon megvoltam fázva, így szóltam neki h olyan gyógyszert írjon amit szedhetek. Erre azt mondta h abortusz előtt mindegy! Én meg szó szerint lefordítottam h mekkora egy tahó! Szegény asszisztens sajnáltam h a tanúja volt a dolognak....
Teszem hozzá már férjnél voltam 2 éve és azóta próbálkoztunk!!! 27 voltam
Eladó sose szólt be ha tesztet vettem. Viszont az unokatestvéreimet rengetegszer vittem ide-oda már babakorukban és akkor elég furcsán néztek rám, kérdezgették, hogy "ugye nem a tied?". A kisfiú 12 éves koromban született, tehát egy 13-14 éves kislányt kérdezgettek. Nekem meg csak az jutott eszembe, hogy a mai világba az ember már a kistestvérét se viheti el sehova annélkül, hogy csúnyán néznének rá.
Babaruhát, babacuccokat venni mindig 100%os magabiztossággal mentem és sose figyeltem az eladók reakcióit, mert nem érdekelt.
Egyébként velem 16-17 évesen olyan is történt, hogy tesztet és gumit vettem egyszerre (a barátnőm nem mert bemenni tesztet venni, így nekem kellett helyette. A gumi az enyém volt) az eladó még csak furcsán se nézett.
Kb havonta kapok valami beszólást idős néniktől utcán/buszon, de másik anyukától is sikerült már begyűjtenem megjegyzést. Az enyhe "de fiatal anyuka" rácsodálkozástól, egészen a "legalább az iskolát befejezhette volna" beszólásig. Legutóbb a gyerekorvosnál vártam a gyerekem nélkül igazolásért, és egy anyuka a kislányát győzködte róla, hogy még iskolás vagyok, és el sem lehet engem képzelni gyerekkel, hiszen én is az vagyok. A kislány anyukának nézett egyébként.
26 éves vagyok 2 éves gyerekkel.
34 éves leszek decemberben nem olyan rég két idősebb hölgy összebeszélt hogy manapság milyen fiatalon szülnek 20 hónapos a kisfiam.
Egy másik eset ez tavaly volt bementem egy boltba ahol csak úgy nézelődtem az eladó megszólalt hogy vegyék egy jó kis bulizós táskát mondtam neki hogy nem nagyon bulizok mert van egy kisbabám nézett rám és meglepődve mondta azt hitte csak 18 vagyok. Ez mind szép és jó bóknak veszek minden ilyen megjegyzést és boldogan tudatosul bennem hogy én egy ilyen típusú fiatalos anyuka vagyok. Bár itt is látszik az előítélet legalábbis az első esetnél.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Azt jó tudni,hogy nem csak én kapok megjegyzéseket. Egy-két hozzászóláson igazán meglepődtem.Ez a beszólogatás és a másik lenézése vagy magánéletében turkálása magyar mentalitás lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!