Mit érdemesebb inkább szülés után fogamzásgátlót vagy hurkot irtani/rakatni?
Az utolsó babámat hordom többet nem tevezünk. 3 lesz.
Utána nem szeretnék megszakitásos módszerrel védekezni hanem valami értelmessel.
Gyógyszert érdemes vagy spirált?
A spirált azért érdemes, mert 5 évig levan a gond. Viszont nem mindenkinek bírja a szervezete.
Ha ezt a módszert választod, akkor készülj fel rá lelkiekben, hogy lehet, hogy pár hónapon belül más módszert kell választani esetleg.
A gyógyszerre is érvényes, hogy van aki gond nélkül tudja szedni, mások pedig egyáltalán nem szedhetik.
Nekünk is harmadik baba lesz, többször megbeszéltük, hogy nem akarunk többet, és ez 100%. Biztosra akarunk menni, úgyhogy mi a petevezeték elkötést választottuk. Nem lesz olcsó, de így már nem kell aggódni, hogy mi van, ha mégis becsúszik egy nem várt terhesség, és többé nem is kell költeni rá. A szerveztet sem terhelem semmivel, és ahogy én utána olvastam, kb. 0 az egészségügyi kockázata.
Mi van a spirálba amitől esetleg allergias lehetek rá?
Ezekhez kell vérvetel?
Hat az nekem durva lenne elkötetteni magam.
De ti ahogy érzitek.
Nem tanácsos a hurkot a spirállal keverni. A hurok a régebbi idők fogamzásgátló módszere, és valóban sok baj lehet vele. Az egyik barátnőm nem bírta, méhgyulladása lett, a másik terhes lett.
Nekem hormonális spirálom van, Mirena. Ez valóban 5 év, és nincs vele gond. Bármikor le lehet vetetni, és 99%-os védelmet nyújt!
2. vagyok
A spirál egy idegen test, amit vagy eltűr a szervezeted, vagy nem. Nekem nem volt jó, elkezdte kilökni a testem.
Ez abban jelentkezett, hogy két hétig véreztem, mint egy leszúrt disznó, és olyan görcseim voltak, mint a szülés alatt. Aztán egy hét, tíz nap szünet, és újra vérezni kezdtem. Semmilyen fájdalomcsillapító vagy görcsoldó nem tette elviselhetővé. Úgyhogy nem érdekelt, mennyibe került, elmentem dokihoz, hogy szedje le. Azt mondta, hogy még pár nap, és magától is kijött volna, nem sok dolga maradt vele.
Ez csak egy tapasztalat. Van olyan barátnőm, aki már 8 éve használ spirált, neki semmi ilyen gondot nem okozott, csak lesett, hogy én így megszenvedtem vele.
Sajnos nálam a hormonális fogamzásgátlás sem jöhet szóba (a Mirena is hormonális), nagyon nehéz lenne belőni, mi jó, mi okoz problémát, stb. Sokkal egyszerűbb az elkötést választani. Mi is átbeszéltük nem egyszer, sokat rágódtunk rajta. Egyelőre az tűnik célszerűnek, ha én leszek elkötve, vagy a férjem.
"Spirál mellett is van nem egy nő,aki teherbe esett"
Mert 2 féle spirál van. Az egyik hormonmentes, ami folyamatos gyulladásban tartja a méhet (elvileg), és ezért nem tud a nő teherbe esni. Ez mellett előfordul viszonylag gyakran a terhesség. A másik fajta, ami hormonális, olyan, mint a gyógyszer, csak sokkal kevesebb hormont bocsát ki magából. Ez mellett annyi az esély, mint tabletta mellett.
A Mirénával szemezek én is, de valahogy nem merem, az ára miatt.
EGy 3,5 éves fiam van, viszont nem szeretnénk több gyereket. Most hüvelygyűrűt használok, ez havi 3000 Ft. A Mirenával az a baj, hogy alapból 48.000 Ft, meg 12.000 mire felrakja a dokim. Ha baj van, szintén 12, mire leszedi. Na most ha a vételár 70%-át megtérítik kb, akkor is nagyon mínuszba vagyok.
A hüvelygyűrű meg már bevált.
Nekem hormonmentes spirálom volt 7 évig, a babák között. Semmi bajom nem volt vele, nem okozott panaszokat, sem túl erős vérzést.
A hormonos spirállal én is szemezek majd most, ha megszültem, de nem tudom, merjem-e kipróbálni. Nagyon drága, és sok helyen olvastam, hogy csökkentheti a libidót annak, akinek a tabletta is csökkentette. Sajnos nekem eléggé lecsökkentette a tabletta, ezért is kellett spirálra váltanom.
Nem egyszerű kérdés ez....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!