Szülés után mikor lehet elkezdeni a fogamzásgátlót?
1. Ha már nem szoptatsz.
2. Ha megjött. Tök mindegy, szültél vagy nem, tabit csak a menstruáció 1, illetve esetenként a 2-5. napon lehet bevenni, ez egyébként rá is van írva (ki se kell váltani, a betegtájékoztató fent van a neten).
De ha még szoptatsz, valószínűleg jó sokáig nem fog megjönni. Minek szednéd?
Ha olyat írt fel, amit szoptatás alatt is lehet szedni, pl.:Cerazette akkor azt akármikor el lehet kezdeni.
Nem függ menstruációs ciklustól.
Szülést vagy a terhesség második harmadában (második trimeszter) bekövetkezett vetélést követően, amennyiben nem szoptat, a 21-28. napon kezdheti el a Tri-Regol 21+7 bevont tabletta szedését, és emellett a tablettaszedés első 7 napján kiegészítő fogamzásgátlást (pl. óvszer, pesszárium) is alkalmaznia kell.
Ezt írja a tájékoztató.Már nem szoptatok sajnos :-)
Nem írtam olyat, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni és nem kell védekezni... De nem hiszem, hogy a tejbe került hormon jót tesz a gyereknek. Javíts ki, ha tévedek, de fog. gáltót csak felnőtt nők szedhetnek (indokolt esetben max. tinik, és közülük is csak azok a lányok, akiknek már elég fejlett a méhe), gyerekek nem. (A betegtájéktató is írja: "Amennyiben nem szoptat".)
De mivel a kérdező nem szoptat (ez a kérdésből nem derült ki, valamint a tabi betegtájékoztatóját sem mellékelte), így természetesen a betegájékoztató szerint kell eljárni, viszont akkor nem értem a kérdést, hiszen világosan le van írva...
Ámbár a 21-28 napból szerintem már kicsúszott. (6x7=42).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!