Mikortól lehet fogamzásgátlót elkezdeni szedni?
Figyelt kérdés
több mint 1 hete szültem, még ugye 5 hét van a kontrollig. a kérdést följebb látod. esetleg miután a 6 hét után megjön az első menstruáció? vagy várni kell? akkor is, ha minden rendben van a kontrollon?2010. júl. 4. 02:11
1/7 anonim válasza:
A kontrollt mindenképp meg kell várni! És az első menstruációt is!!! És ha szoptatsz akkor az orvos spéci fogamzásgátlót fog írni neked! Nem mindegy milyet szedsz szoptatás alatt!!
2/7 anonim válasza:
A 6 hét utáni első rendszeres menstruációtól. Tehát előbb meg kell várni, hogy visszajön a menszid, és utána meg kell várni, hogy rendszeresre beálljon, ez kb 3 alkalom.
3/7 anonim válasza:
2. vagyok, ja igen, ez a normál fogamzásgátlóra vonatkozott. A szoptatás mellettit rögtön "elbirálja" a doki a 6 hetes vizsgálatkor.
4/7 anonim válasza:
A hat hetes kontrollt mindket szulesem utan megvartam. Akkor irtak fel, en normalt kaptam, mert tejem nem volt.
Viszont mindket doki azt mondta, hogy nem kelkl megvarni az elso mensit, ha akarom varjam, ha hamarabb szeretnenk biztonsagban lenni, akkor kezdjem szedni barmikor es a fogamzasgatlo meghozz a mensit.
Igy is lett. Nem is borult fel a hormonhaztartasom, mert az elso sules utan csak ket honapig szedtem, majd ugy dontottunk, hogy hamar szeretnenk kistestvet. Az elso tabimentes honapban mar volt peteeresem (figyelve volt) es meg is ogant a pici.
Szoval nekem a mensi nelkuli kezdes is jo volt.
5/7 anonim válasza:
De mindenképp először az orvossal egyeztess!!! Ne döntheted el te magad, ő tudja mit hogyan kell
6/7 anonim válasza:
Én Cerazette-t szedek, nem kellett vele megvárnom az elsőt, még nem is jött meg. Mióta szedem a gyógyszert, azóta sem. Sok nő szoptatás alatt nem menstruál.
7/7 A kérdező kommentje:
igen, csak gondoltam azalatt az 5 hét alatt, míg nem megyek kontrollra, megkérdezek másokat is. nem szoptatok, de minél hamarabb szeretnék biztonságban lenni. ezek szerint felírhatja már a kontrollon is, ugye?
2010. júl. 4. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!