Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire lehet allergiás? Ekcémás bőr

Mire lehet allergiás? Ekcémás bőr

Figyelt kérdés
A kisfiam 16 hónapos. Kb 1 éves kora óta kiütéses a bőre, a végtagjai és az arca. Szőke kékszemű, talán ezeknek a babáknak a leginkább érzékeny a bőrük. (Úgy olvastam) Tejmentesen és tojásmentesen kap enni, ezt már 1 éves kora óta tartjuk is, kb 2 hónapja a glutént is kiiktattam, de semmi változás, nem javul. Ma voltunk gasztroenterológusnál, sokkal okosabb nem lettem, a szóját is kerülnünk kell és a déligyümölcsöket is. Ha nem javul, újra kell kezdenünk a hozzátáplálást. pár napig csak tápszer, utána szépen sorba visszavezetve mindent. Mosószert és öblítőt cseréltem, viszont nem hiszem hogy az lenne a gond, mivel a háta és a hasa nem pöttyes. A kérdésem az lenne hogy kinek a babájánál fordult elő hasonló probléma? Kinőheti? Mik a tapasztalaitok?

2016. nov. 8. 19:56
 1/6 Snorri ***** válasza:
Az én kisfiam ekcémás, neki atópiás, ahogy nekem is. Összefügghet táplálkozással, de nem feltétlenül. Ha nincs javulás, vagy kimutatható érzékenység, akkor én nem iktatnám ki ezeket a fontos, és finom ételeket. Bőrgyógyász mit mond? Nekünk inkább az időjárással függ össze. Orvos írt egy kevert krémet, ami nem szteroidos, és azzal nagyon jól karbantartható. Kinőheti egyébként, de produkálhat máshol, másmilyen bőrelváltozást. A fiamnak volt, amikor közvetlenül a szeme körül voltak kis kiütések, viszketett neki dörzsölte a szemét. Szerencsére ez elmúlt!
2016. nov. 8. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Gyerekkorom óta ekcémás vagyok, kb. 100-féle diétát próbáltam, és nem láttam összefüggést a kajálás és az ekcémám között. Annyi van, hogy kamaszkorom óta jóval enyhébb, tehát tünetmentes időszakok váltakoznak az enyhe tünetekkel, illetve a sok gyorskaja provokálja. De kb. ennyi. Sajna az ekcémáknak egy jó része nem allergiás alapú.
2016. nov. 9. 06:49
 3/6 A kérdező kommentje:
A bőrgyógyász azt mondta szintén hogy atópiás, viszont a gasztroenterológus véleményére hagyatkozik. Szerinte ha genetika lenne akkor már babakorában jelentkezett volna mikor anyatejes volt (fél éves koráig) de mivel talan azt mondom olyan 8-9 hónapos volt mikor először észrevettem a felkarján egy kis felületet ami olyan volt mint ha ki lett volna száradva, ezért a doktornő szerint ételallergia. Viszont a háziorvos szerint üveges babaételt adjak neki mivel ki van vonva minden allergizáló anyag belőle, a gasztroe. szerint abba is lehet. Mindig azt kavarom ki tej es glutén mentes péppel, már unja, de nem adhatok nagyon mást. Se banánt se őszibarackot. már tényleg csúszok a dietaval mert egyszerűen latom hogy nem javul és teljesen értelmetlennek tartom hogy ne adjak neki csak ilyen pépes trutyikat. Az a gond hogy nem is egyet mondanak evvel az üveges kajával kacsolatban se. Ha 2 hónapig nem javul, újra kell kezdenem a hozzátáplálást. Egy hétig csak tapszer (de hooogy egy addigra 18 hónapos babánál???) És szépen sorba kapjon mindent a táblázat szerint. Szerintetek létezhet tenyleg hogy az üveges babakajara vagy vmilyen összetevőjére allergiás? Nincs benne se glutén se szója. Nagyon el vagyok keseredve. :(
2016. nov. 9. 08:09
 4/6 Snorri ***** válasza:
Szerintem ez már kínzás szegénynek.:-(tudom, hogy a legjobbat akarod. Szerintem annak is lehet negatív következménye, hogy ennyi idősen csak ilyeneket eszik. Már bőven rágni kellene, és vegyesen táplálkoznia. Sajnos az orvosok sem mindig értik a dolguk. :-( allergiateszt vérből? Kicsit húzós, de jobb. Nekem volt, 30 000, de abba minden volt. Csak a macskaszőrre vagyok allergiás. Krémed van, ami segít? Én lehet adnék mindent, és meglátnám rosszabbodik-e. Mert ha nem minek kínozni? Sajnos ên az orvosoknak már nem hiszek feltétel nélkül, némelyik idióta. Persze lehet a tietek nem:-) van a semmelweisnek bőrgyógyászati klinikája. Oda kérj beutalót, és időpontot a gyereknek. Ott van gyerekbőrgyógyászat is. Ott tuti jó orvosok vannak, én ahhoz tartanám magamat, amit ott mondanak.
2016. nov. 9. 08:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen én is igy vagyok vele hogy kínzás és büntetés is. 2 hónap múlva telefonon kontroll lesz, addig kellene tartani a dietát. Elmondom hogy javult e vagy se és ha nem javult akkor jön az hogy az elejétől kell kezdeni a hozzátáplálást. Az allergia tesztet kérdeztem én is, még sajnos kicsi hozzá. Igen ez bánt engem is hogy rágnia kellene, attól erősödik a szájizma, ami a beszédnél is kell ugye, nem is beszélve arról hogy látom rajta hogy legszívesebben rám köpné az egészet. De muszáj "szót fogadnom" a bórgyógyaaz azt mondta szerinte genetika, a gasztroe.pedig hogy allergia IS. Nem tudom mi tevő legyek. Csak sajnálom hogy nincs kedve se enni.
2016. nov. 9. 12:21
 6/6 Snorri ***** válasza:
Oké, nem piszkálni akarlak. Az én fiam már rád is köpte volna az ételt, az tuti. :) Mondom, ha gondolod, akkor semmelweis bőrgyógyászati klinika.
2016. nov. 9. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!