4 honapos babám ekcémás, elsö körben megtudtuk, hogy allergiás a tojásra, további teszteket csak késöbb tudnak csinálni, van valaki aki csinálta szoptatás alatt a tej, tojás, glutén mentes diétát?
Szerencsére nem vagyunk érintettek, de talán hasznos néhány infó:
Én azt hallottam, hogy a szoptatás nagyon fontos ilyenkor, ha nincs tej, azt javasolják, szerezzenek vegán anyától, vagyis aki csak növényit fogyaszt, glutént lehet de húst nem, tejet, tojást sem.
Másik: én vegánként több mint 2 éve szoptatok, nem fogytam drasztikusan, csak vissza a szülés előttire. Sok gabonát eszem, főleg gluténnentest, de gluténest is.
Szóval kitartást!
Szia!
Nekünk a mannaszappan segített, van egy ilyen ekcéma stop csomag.
En evek ota paleolit etrenden vagyok. Terhesseg alatt is, meg most a szoptatas alatt is igy eszem, sot most mar en is kerulom a tojast (is). Es van tejem, igeny szerint szoptatom a lanyom. Szoval attol, hogy tej-, gluten- es tojasmentesen eszel, meg nem kell, hogy elapadjon a tejed.
Egy het amugy nem sok ido. Tobb kell a valtozashoz. Szojat nem eszel veletlenul? Az is allergen es rengeteg mindenbe beleteszik.
Szia, hol jött ki az ekcéma? Az én fiam is az , vagyi ő most két éves és már kb. fél éve nem jelentkezett nála. Neki az arca volt csúnya.
Én csak a tejet hagytam ki az étrendemből. 21 hónapig szoptatattam. Csak gyógyszertári fürdetőt és hidratáló krémet használunk még a mai napig is. Mindig szellőző ruha van rajta csak pamut! Harisnya soha!
Mióta nem szoptatom ő is bolti tejet iszik, és szerencsére semmi baja nincs. Le is kopogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!