Ha az ekcémás kisfiam most még tojás allergiás is, nem kap tejet, csírkehust, tojást, akkor a fehérjét nem kellene valohgyan pótolni?
tofut adhatsz neki, sok rosszat mondanak a szójáról, de ezesetben kevésbé veszélyes, mint a csirkehús, és ez a legtermészetesebb szójatermék, a kislányom 8 hónapos kora óta keti 1-2 szer kap és nagyon szereti.
vagy adhatsz neki olajos magvakból készült magtejet, keress rá, hogy hogy készül, jobb a házi, a bolti túl édes és ki tudja, mi van benne.
vagy írj privit és részletezem, én hogy csinálom.
és a gabonában is elég sok fehérje van, kb 10 %, adhatsz neki pld sinlacot, az is jó.
és hüvelyeseket, pld csicseriborsót, vöröslencsét.
a csicseriborsó lisztjével sűríthetsz bármit, hamar megfő és kb 20% fehérje.
még a kókuszlisztben is sok fehérje van, neten lehet rendelni, bioboltban kapható, pld zabkását lehet vele ízesíteni, vagy bármi egyéb édességet.
kókuszreszelékből is lehet kókusztejet csinálni, zsírdús, fehéejedús. több recept van, én így szoktam: kb 7szeres vízben nem forralni, csak 60-70 fokig melegíteni, hagyni lehűlni, aztán összeturmixolni és pelenkán átszűrni. szűrőn is lehet, csak úgy kevesebb lé lesz. a sűrűjét lehet tenni pld sütibe.
naponta testsúlykilogrammonként 0,8-1,2 g fehérje kell.
de a gyümölcsben, zöldségben is van.
Sziasztok! Nagyon kedvesek vagytok! Sok hasznos tanácsot írtatok!
Sertés hust ehet természetesen. És a sinlact és a sinemilt is nagyon szereti. Sok gyümölcsöt is eszik, nagyon szereti ezt is.
A védőnő ilyesztett rám, hogyha nem akarok adni neki tejterméket, hogy akkor baj lesz a fehérje hiány miatt.
De így ezt is megoldom. És nem akarom én teljesen kivonni csak most kiderült ez a tojás allergia , eddig a tejre gyanakodtam. Szegény így is nagyon vakarózik és borzalmasan szárez a böre. Egy pár hétig akarom diétáztatni, hogy lássam a böre helyre jön-e , aztán megpróbálok adni neki tej terméket és ha romlik a böre , akkor nem fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!