Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha az ekcémás kisfiam most...

Ha az ekcémás kisfiam most még tojás allergiás is, nem kap tejet, csírkehust, tojást, akkor a fehérjét nem kellene valohgyan pótolni?

Figyelt kérdés
Az ekcémája miatt nem adok neki tejtermékeket. A tápszert nem fogadta már el mert 1 éves koráig szopott. Most a tojást is ki kell iktatni. Így nem lesz alultáplált?

2013. júl. 5. 21:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Cak tojásallergiája van a tej negatív lett. DE ekcémás és az ekcémát a tej belobbantja sok gyereknél. A tojást semmiképp nem akarom adni neki , míg nem engedik viszont a tejre mivel nem allergiás azt megpróbálhatom adni neki. A diéta után. Ha ujra csunya lesz a böre ezt sem akarom adni neki.

Egy kicsit félre értelmezted!

De köszi neked is!

2013. júl. 6. 15:51
 12/24 A kérdező kommentje:
A szója is negatív lett de nem adnám neki semmiképp. Kicsi még hozzá.
2013. júl. 6. 15:54
 13/24 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem mi már beszélgettünk,amikor a tejallergiáról tettél fel kérdést. Fiam tej,tojás,hagyma és a pulykát kivéve minden hús allargiás anyukája vagyok. Én elhiszem,hogy minden szárnyasról levagytok tíltva. Azt nem mondta az orvos vagy a védőnő,hogy a pulyka az egyetlen olyan szárnyas,akinek a husa nem szokott allergizálni? Mi is azt esszük ill. halat még. A pulykától semmi baja. Tény nem kap annyit hetente,de kap. Minket már letíltott a magvas gyümikröl az orvos az allergia miatt 2 éves koráig,de kapott 1-2 szem epret és semmi baja tőle. Most közölte a hagyma miatt,hogy nem ehet majd dinnyéket,de nem papírra vésett dolog,hogy kijön az allergia azokra is. Meggyet,cseresznyét adhatok neki,de neki a meggy fogja a pociját,pedig székrekedésre jó. Nekünk a tej és a tojás is negatív lett a vérből,de a tünetei alapján nem adhatok neki,főleg tojást a nyelv hólyagok miatt és tejterméket,mivel akkor mindig más ételre is kijön az allergia.
2013. júl. 7. 09:54
 14/24 A kérdező kommentje:

Szia! Igen én tettem fel azt a kérdést is. De mostmár ugye tudom, hogy tojásallergiája van a kisfiamnak!

Köszi, hogy szolsz a pujkát illetően! Most még nyul hust akarok neki szerezni , azt is házit. Mindent megteszünk ezekért a drága gyermekekért! Annyira reménykedem, hogy nem fog jönni ez a nagy gyulladásos pirosodás.

Most is a sütibe már tojás pótló port tettem, hogy ő is ehessen belöle!

2013. júl. 7. 11:14
 15/24 anonim ***** válasza:

egyszer egy olyat olvastam, hogy ekcémás gyereket szoptatni kell, ha az anyukának nincs teje, szerezzen, lehetőleg vegán anyától... vagyis aki egyáltalán nem fogyaszt semmilyen állati eredetűt!

nem a tejtermékből kapna elegendő fehérjét, hanem gabonából, olajos magból és hüvelyesekből.

a barnarizsben valóban sok fehérje van, jobb, mint a fehér rizs, de önmagában nem teljesértékű, hanem hüvelyessel kell kiegészíteni.

a vegán étrend kisgyereknél nem lehetetlen, csak jól kell csinálni, sajnos a védőnők, orvosok nem támogatnak benne, de olvass utána, esetleg más nyelven, a világon sokan csinálják.

2013. júl. 7. 21:12
 16/24 A kérdező kommentje:

Szia!

Egy éves korág szopott! Addig nem is volt ilyen durva a böre!

Köszi neked is!

2013. júl. 8. 11:04
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as válaszadóm!

Szeretném töled megkérdezni, hogyha tyukhuslevest főzök például a levest adhatom neki , hus nélkül?

Vagy én a borsólevesbe is szoktam tenni csírkeszárnyat, májat. Ettöl ugye nem lesz baja ha kap belöle?

2013. júl. 9. 10:53
 18/24 anonim ***** válasza:
de, lesz. hiszen pici darabkák belefőnek, így a húst is megeszi.
2013. júl. 9. 16:16
 19/24 anonim ***** válasza:
13-as vagyok,bocsi hogy későn reagálok! Egyébként írj nyugodtan üzit,ha kérdésed lenne :) Gondolom azóta már főztél,de jól írták hogy nem szabad. Én egyszer kipróbáltam,pont levesnél meg is lett az eredmény :( Meg nem tudom hogy használsz-e húsleves kockát,de a Magginak minden leves kockájában,poros félkész ételében van tej származék! Spenótokban is van,kivéve ha 100% parajból készült. Mindent nézni kell és néha a bevált dolgokra is érdemes oda nézni,nehogy változzon az összetevő!
2013. júl. 11. 10:15
 20/24 anonim ***** válasza:
(13) Még annyi lemaradt,hogy szólj az orvosnak a 15 hónapos oltásnál a tojás allergia miatt,mivel az az oltás tojást tartalmaz. Nem feltétlen hogy okoz tünetet,csak el ne felejtse! Mi ezért 16 hósan kaptuk meg és utána ott kellett még csücsülni 20 percet,nehogy valami legyen. Meg a védőnő volt olyan rendes,hogy látott oltás után olyan tojás allergiás kislányt,akinek bedagadt az egész karja. Nekünk székrekedés lett belőle :(
2013. júl. 11. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!