Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ettől még válhat belőlem jó anya?

Ettől még válhat belőlem jó anya?

Figyelt kérdés

Régen akartam gyereket, de már évek óta azt érzem, hogy nem akarok. Mostanában viszont mégis elkezdett kicsit foglalkoztatni a kérdés.

DE!

Az elmúlt években megfigyeltem magamon, hogy nem tudok mások gyerekeivel sem mit kezdeni. Amikor a kezembe adnak egy babát, ledermedek, és alig várom, hogy elvegyék, mert nem tudok vele mit kezdeni. Kicsit nagyobb gyerekekkel sincs türelmem leülni játszani, zavarba tudnak hozni, nem tudok velük miről beszélgetni, szóval nagyon nem tudok velük mit kezdeni.

Ráadásul buszon-villamoson halálosan tud idegesíteni, amikor valakinek a gyereke hangos, üvölt, bőg, rosszalkodik.

De a cuki gyerekek esetében viszont abba se tudom hagyni a vigyorgást.

2016. nov. 7. 10:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Nem tudom hány éves vagy, de az írásod alapján azt érzem, hogy még nem állsz készen az anyaságra. Más gyerekét nem is kell annyira szeretni, mint a sajátodat. Az egész egy folyamat, onnan indul, hogy tudod, hogy benned nő a babád. Mikor megszületik, akkor jönnek az ösztönök (tudom, nem mindenkinél, de azért normál esetben).
2016. nov. 7. 10:35
 2/8 A kérdező kommentje:
28 vagyok
2016. nov. 7. 10:41
 3/8 anonim ***** válasza:
én se tudtam mit kezdeni annak idején a gyerekekkel, zavarba jöttem tőlük, nem volt meg az összhang. A sajátod az teljesen más lesz, hidd el, a gyerekeddel együtt fogsz te is új dolgokat megtanulni és jobban megismered magad, a határaidat. Előre ezen kár aggódni.
2016. nov. 7. 10:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tipikusan "majd kifog alakulni" kategória! (az esetek nagyon nagy %ban legalábbis)

Más gyerekével neked nem is kell semmit kezdened!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2016. nov. 7. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Persze. Én is hasonló voltam, mint te. Bár részemről az is mindig benne volt a dologban, h utálom amikor a felnőttek tolakodnak a gyerek irányába - a gyerek nem igazán igényli, de csak azért is gügyög neki, kérdezgeti stb. De én sem tudtam,h mihez kezdjek velük. Viszont ez nem befolyásolja,h a saját gyerekeddel milyen leszel. Én kifejezetten élvezem az anyaságot, imádok foglalkozni a kisfiammal, elég kreatív is vagyok. Ellenpélda is van; a húgom régen mindig rátapadt a gyerekekre, cukiskodott velük (irigyltem is,h mennyi türelme , érzéke van hozzájuk), viszont a saját kislányával már más, sokszor nem tud vele mit kezdeni (saját bevallása szerint - de sokszor tényleg látszik is).

Tehát az,h még nem anyaként hogyan érzel mások gyerekei iránt, nem predesztinálja,h milyen anya leszel.

2016. nov. 7. 10:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagycsaládosok vagyunk,terveztük Őket,imádjuk hogy ennyi gyerekünk van,még se prüttyögök a mások gyerekeinek,alapvetően nem vagyok egy óvónéni lelkületű nő,még is sok gyereket terveztünk a férjemmel,az ösztönök,hormonok a gyereked megszületésével kezdődnek,nem mindenkinél alakul ez ki teljesen,sajnos.Ilyenek is vannak. Szóval attól,hogy nem guggolsz le,és puszilsz körbe minden babát,és kisgyereket az utcán,baráti körödben,még simán lehetsz remek anyuka,sok gyerekkel akár. :) Minden jót!
2016. nov. 7. 10:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

én a mai napig nem kedvelem más gyerekét, miért is kellene?

ellenben a fiamat imádom. idegenek nem kell, hogy szeressék.

36 éves vagyok, a kisfiam 7 hetes, első baba:)

2016. nov. 7. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanezt érzem viszont én tudom hogy a sajátommal másként lesz minden! Nemsokára megszületik, első baba.

Nem lesz semmi gond ha sajátod lesz, én ezt már most tudom magamról! Más gyereke meg nem érdekes. :)

2016. nov. 7. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!