Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy szegény család is lehet...

Egy szegény család is lehet boldog? Hogyan?

Figyelt kérdés

Párommal folyton a pénz miatt veszekszünk, pedig ő mindent megtesz, hogy ne nélkülözzünk.

Bánt, hogy nincs pénzünk a gyereknek új ruhákat venni, nincs lcd tv-nk stb.

Ha nem tudom elfogadni ezt az életet akkor mi lesz így velünk?

Van egy tíz hónapos kislányom, menekültünk az apjától aki iszik, zűllik stb. Azt hittem végre boldog lehetek az új párommal, de nem... Mit tegyek?

2016. nov. 3. 21:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Én nem hagynám az új pasira a 10 hónapos gyereket. Nemrég még mással voltál, a jelenlegit mióta ismered? Mennyire van türelme egy másik ember 10 hónapos gyerekéhez férfiként, egész álló nap egyedül? Jól beleválogattál megint, ez tény. Kellene keresni normális állást az új partnernek, ez lenne a legjobb. Erre nem gondolt még?

Rákanyarodva az lcd-tv-re, nekünk sincs! A gyerekeimnek többnyire bizományiban vásárolok szuper cuccokat töredék áron. Elég nagy igényeid vannak ahhoz képest hogy egy alkoholistától menekültél el a gyerekeddel nemrég.

2016. nov. 4. 05:28
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

A penz nem boldogit....

Epp egy haldoklo kapcsolatban vagyok.van penzunk,eppen ez az egyik legnagyobb baj.pontosabban parom penzmaniaja.

Nekem is ujj kapcsolat,ket gyerekem volt mikor megismerkedtunk,lassan 4 eve.van egy kozos fel evesunk.

Parom egyfolytaban dolgozik,rengeteg penzt keres.viszont itthon,velem olyan mint mint egy jegtabla.es szerinte nekem ezt el kell viselnem,mert o keresi a tobb penzt.

A nagyoknak alig vehetek barmit is,mindenert all a bal.vegyen a mama,az apjuk vagy barki.csak ne en.

Miota terhes lettem,azota valtozott meg.a kozos gyereknek mindent meg lehet venni.pedig en is jol kapok.a nagyok apja rendesen fizeti a gyerektartast,En a pici elott 4 evig dolgoztam.mindig suttyomban veszek ezt azt a nagyoknak.ruhakat alt a szuleim,vagy ex anyos vesz nekik.

En mar intezkedem a kulon koltozes ugyeben.sajat gyerek ide vagy oda nekem ennyit nem er,hogy az apja mellett legyen.

Konkretan elszamoltat a penzemmel,ahogy megkapom oda kell adjam,es o osztja nekem.

Igaz,hogy minden honapban 50-60 ezerert bevasarolunk,(es utana is boven van mibol boltba menni)de akkor sem vehetek a nagyoknak meg egy zacsko cheetost sem.

Meggyozodese,hogy csak igy lehet elorebb jutni az eletben.mar szinte csak lakotarsak vagyunk.a z O penzebol csak a rezsit fizetjuk,a tobbit elrakja.nem megyunk sehova,nem csinalunk kozos programokat,semmit.

Ez mar a lo tuloldala.

De azert az,hogy olyan emberhez mentel aki nem dolgozik....

Szuleid?hozzajuk nem mehetnel?a gyerek apja fizet?

En sokszor ugy erzem,hogy inkabb elnek naprol napra de szeressen a parom.

2016. nov. 4. 06:09
 13/15 anonim ***** válasza:
95%
nme írtad le jól a kérdést, te 52.000-ft-ot kapsz,a párodnak nincs munkája. párod keressen munkát,te meg mész dolgozni mikor lesz bölcsi/ovóda. viszont mióta vagy együtt ezzel a férfival? ha azonnal el is jöttél az apától mikor teherbe estél,akkor is csak másfél éve. ne haragudj,hogy beleszólok nem korai vele lakni? én nagyon félnék összeköltözni maximum ennyi idő (de valószínű még kevesebb) egy férfival,úgy,hogy ott a kisbabám is,még HA meg is bízol benne 100%ban,nincs garancia rá,hogy együtt maradtok ha könnyen össze költözöl a férfiakkal a gyereked megszereti,aztán külön mentek neki meg rossz :-(
2016. nov. 4. 07:27
 14/15 p.szabina1223 ***** válasza:
66%
Szerintem lehet, de azért valamennyi lemondással jár. Én is használt ruhát hordok, turiba járok, LCD tv-m nekem sincs, sőt tabletem, laptopom sem. Mondjuk ezek nem is hiányoznak annyira. Ha nem tudod ezt így elfogadni, csak úgy tudtok változtatni, ha te elmész dolgozni, vagy ha nem tudsz a pici miatt, párodnak kellene egy jobban fizető állás után nézni.
2016. nov. 4. 08:29
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az első és legfontosabb, hogy ha nem tudsz változtatni, akkor fogadd el így az életet.

3 gyerekünk van, az átlagtól magasabb színvonalon élünk most, mégis teljesen jó a használt ruha, és a nappalinkban egy 70cm-es sima tv van. A gyerekek is itt nézik a meséket,pedig a szobájukban van egy igazán nagy lcd az xbox-hoz, ott is van médiabox, megis ezt szeretik, mert itt együtt vagyunk.

Éltünk mi is anno egy gyed-ből, tudom, milyen érzés a keveset beosztani. Tovább kell lépni, tanulni vagy keresni a jobb lehetőséget és dolgozni. Én sem voltam boldog, amikor a 16 hónapos kisfiam bölcsibe került, 4km-re volt ráadásul, és nem volt autónk, csak bicikli. De vittem, mert dolgozni kellett, hogy jobban éljünk. Sokat kirándultunk, a közeli városokat bejártuk (ezt olcsón lehet), meg nyaralni is mindig voltunk (főnök nyaralója a Balatonon) emlékszem, a 200 ft-osokat tettem félre egész évben, hogy legyen útiköltségre, fagyira, belépőjegyekre. Kis pénzből is lehet okosan csinálni. Nem költöttünk cigire/italra, jók voltak a bolhapiacon megvett lego duplo-k is, sok társasjátékot magam nyomtattam, könyvtárba jártunk...

7 év telt el azóta, a férjem közben biztos állást talált, elvégzett egy egyetemet is.

Boldogok vagyunk most is, de akkor is azok voltunk. A pénzen mondjuk nem veszekedtünk soha, attól nem lesz több. Igyekezz az élet naposabb oldalát megtalálni, hidd el, utána mindig sütni fog rád a nap.

2016. nov. 4. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!