Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apáknak mi a szerepe a...

Az apáknak mi a szerepe a gyermekgondozásban, nevelésben?

Figyelt kérdés
Úgy értem,mit szoktak csinálni?Pelenkázás,öltöztetés,fürdetés?Vagy csak játszani szoktak a gyerekkel?Kinél hogy működik?
2008. okt. 4. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem kislányom van és a párom az elején csak a fürcsinél segített. Megfogta a fejét, hogy ne érjen a vízbe, amig én lemosom a testét. Az elején a férfiak nem nagyon merik megfogni azt a törékeny kis testet. Persze ez is változó. Aztán a párom is felzárkózott, most már játszik vele, megbüfizteti, esetleg még tisztába is teszi (bár ezt nem teszi túl gyakran) De ha kell megcsinálja. Fürdetni én szoktam, pedig azért jó lenne ha a párom is megtanulná. Most vagyunk három hónaposak. Majd ha már ülni fog talán megpróbálkozunk az apás fürdetéssel. tymy
2008. okt. 4. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

ugyanazokat adolgokat megteszi szívessen amit én is.Én az első gyerekemmel tanultam,iskolába jártam(25 éves)és Ő volt vele sokszor.Nagyon szereti az apukáját megszokta ,hogy tőlle is lehet "inni" kérni pl-ul,nem csak anyától.

Kívánok ilyen férjet mindenkinek.

2008. okt. 4. 17:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sajnos csak vasárnapi apuka van, mert nem vagyunk együtt már a kezdetek óta. Viszont azt becsülöm benne, hogy szívesen részt vesz mindenben, már etette, pelenkázta, fürdette a fiát egészen pici korban. Ha majd egyszer találok hozzám illő párt, és lesz még babánk, akkor tőle is el fogom várni, hogy kivegye a részét, amikor otthon van, hiszen úgyis kevesebbet van a babával, szokja majd meg az apuka közelségét.
2008. okt. 4. 18:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsés vagyok, mert a párom mindent megcsinál a baba körül. Pedig anyósom mesélte, hogy egyszer megkérte, hogy hozza ki az öccsét a kiságyból (ő volt 19, az öccse féléves), mire jó messzire tartva magától, a hóna alatt fogva vitte oda, kétségbeesett képpel. :D Viszont a kislányunkat ő fürdette meg először, azóta is ő csinálja, pelenkázott, etette, felkelt velem az éjjeli szopikor is, vagy ő hozta oda, míg én a félkómából ébredeztem, holott másnap ment délelőttre dolgozni. Levitte sétálni, a házimunkában is segített (sajnos sokat voltam beteg). Az igaz, hogy igazi játékokat nemigen tud vele játszani, de birkózni, hülyülni szoktak. Az a lényeg, hogy mindent meg tud csinálni körülötte, tehát ha valamiért el kéne mennem (pl. hamarosan szülni...) nem lesznek elveszve. :) Kívánok mindenkinek ilyen férjet! :D
2008. okt. 4. 20:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy vannak ilyen apák.-) Bevallom, én kicsit másképp gondoltam az apa szerepet, mint amit kaptam.

Igaz, férjem sokat dolgozik, hajnaltól késő estig, néha hétvégén is, és ha ne melózik, akkor itthondoglozik. Fűnyírás, lakásfelújítás, kazánbeszerelés...szóval keveset van velünk, de minden idejében értünk dolgozik. Ez lelkileg nagyon nehéz, ert szeretném, ha fizikálisan és lelkileg többet lenne velünk.

Ha kell, ellátja a gyereket, vetkőzteti, fürdeti, tisztába teszi(ha nem kakis:-)beszélget vele, sétál vele.Van, hogy elaltatnia is sikerül:-)

De sajna a házimunkában nem sokat segít, az továbbra is az én dolgom. Bár néha elmosogat, és néha a szemetet is kiviszi, és feltölti a folyékony szappant, így nem panaszkodom, mert van egy férjem, aki szeret, és értem-értünk dolgozik és imád minket.

2008. okt. 4. 23:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. okt. 9. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!