Az Okosan nevelni tudni kell cimu konyv mennyire volt rad hatassal a nevelesben?
Tudom ezt majd lepontozzák de se baj.
Rám semennyire,mert nem olvasok könyvet a gyereknevelésröl.Megvannak az elveim,és úgy nevelem ahogy én jónak látom.....
Csatlakozom az elsőhöz.
Könyvből nem lehet gyereket nevelni, hanem csak ösztönből.
2 gyerekem van és falra mászok ezektől a ma divatos könyvektől.
Én olvastam a könyvet. Rám annyiban volt hatással, hogy rájöttem, semmit ne erőltessek a gyerekemre, hanem figyeljem a jelzéseit.
Nagyon hasznos könyvnek tartom és végre egy könyv, ami igazából nem is nevelési elvet akar a szülőkre rásulykolni, hanem komoly tényeket tár fel még komolyabb kutatások alapján.
Szerintem kicsit a címét elszúrták, mert így tényleg úgy hangzik, mint egy újabb módszer, amit sokan nem szívesen alkalmaznak, de igazából tényleg nem az.
Én ajánottam is ismerőseimnek.
második
Beleolvsatam ezekbe a most diavtos könyvekbe és egytől egyig hülyeségnek tartom.
Mint ahogy a lepontozgatást is.
De ha neked könyvből kell gyereket nevelni, hát tedd azt.
Annak idején a Spock könyvet is agyondícsérték..
14.59-es vagyok.
Nem pontoztam le senkit, sőt szerintem nem is fikáztam, én a kérdésre válaszoltam, a kérdezőnek meg teljesen igaza van, aki nem olvasta ne válaszoljon. A beleolvasás nem ugyanaz. Olvasd el elejétől végéig és akkor írj ide.
Örülök,hogy vannak itt olyan anyukák akiknek semmi segítségre nincs szükségük és olyan jól ki tudnak oktatni minket.
Kedves kérdező, bocs az offért, de ez nagyon kikívánkozott!
Szerintem érdemes belelapozni több könyvbe, és amelyik jó, azt el is olvasni. Nem kell elzárkózni a világtól és homokba dugni a fejünket azzal, hogy megvan az anyai ösztönünk a gyermekünk neveléséhez. Igen, legtöbb esetben megvan, érezzük belül ösztönösen, hogy hogyan cselekedjünk. De nem sokkal jobb tudni is a hátterét, hogy valójában mi zajlik a gyermekünkben? Hogy hogyan fejlődik az agya, miként válik képessé az idegrendszere fejlődése során azokra a dolgokra, amiket bármilyen jó szülők is vagyunk, hajlamosak lennénk hamarabb elvárni tőle, mint ahogy képes lenne úgy cselekedni.
Ez a könyv azért jó, mert tudományos kutatások eredményei alapján íródott, és nem egy nevelési irányzat felé terel minket, ami mindenkinél szubjektív. A tárgyilagossága a nagy különbség a többi könyvhöz képest. Ezért érdemes elolvasni és nem csak belelapozni.
Az is egy vélemény, hogy valaki elvből nem olvas nevelési témájú könyveket, csak ott fennáll a veszélye, hogy túlzott elvárásokkal közelít a gyermeke felé, és nem tudja, hogy adott életkorban mi az amire képes a gyermeke. Ilyenkor könnyen azt hihetjük, hogy rosszaságból csinál valamit, azért, hogy idegesítsen minket, és ez tévútra tudja vinni az embert rendesen.
A kérdésre válaszolva, nekem nagyon tetszett ez a könyv, főleg a tudományos megalapozottsága miatt, akinek tudom mindig ajánlom is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!