Félévessel buszozás?
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen speciális szabályok vonatkoznak kisbabával utazókra helyközi járatokon? Pl. vihetek-e hordozót, és ha igen, kell-e külön jegy a babónak? Vagy bármi egyéb fontos tudnivaló?
30 km-es útról van szó, ennél többet helyijáratozunk egy nap általában, úgyhogy tudom, hogy imádja majd az utazást a kis csöppem, mindazonáltal kíváncsi lennék, van- bármilyen kötelezettségem, akármim a volán felé, ha nekivágunk. Városi túrákon hordozókendőzünk, de gondolom, az nem a legjobb választás helyközin. Köszönöm a válaszokat! :)
Én kendővel szoktam távolsági buszon vinni, mert nem fér fel a kocsi. Semmi külön szabály nem vonatkozik rá, nem kell külön jegy, de azt tudd, h megillet az un. kisgyerekes hely. (ajtó melletti ülés nagyobb lábtérrel)
Én még terhesen átbogarásztam a volán utazási szabályzatát, mert senki nem vette észre a hasamat.
Köszönöm! Akkor nem aggódom túl. :)
PS: Ment a zöld kéz :)
Köszönöm mindenkinek! :)
És bocs, nem tudom, ki az, aki tök indokolatlanul folyamatosan lepontoz mindenkit...
Köszönöm! :)
Nem, hordozó alatt az autós hordozót értem - az foglal csak külön helyet. Kendőben pedig utazáskor mindig elől hordozom a kislánykám, háton nem is érezném biztonságban egyelőre. De azt hiszem, kombinálom majd a kettőt: kendőzünk, de próbaképp viszünk hordozót is, hátha szükség lenne rá. Ha mégsem, következő alkalommal már nem kínlódunk vele. :-) A lényeg, hogy külön jegyet nem kell venni, úgyhogy köszönöm az infókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!