Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetünk akkor ha gyermekü...

Mit tehetünk akkor ha gyermekünk a kötelezőt járja de nem tudjuk elvinni?

Figyelt kérdés
Ha pl egy egyedülálló anyànàl màr nem él egyik nagyszülő sem vagy nem tudják vàllalni a leutazàst az apàra semmiképp se lehet szàmítani a gyereket oviba vagy suliba kéne vinni de az anya lerobban,nem tud az àgyból felkelni vagy csak pàr másodpercig tud talpon lenni a betegségtől,vagy kórházba kerül,a gyerek egyedül nem tudja az utat vagy fél egyedül elmenni akkor olyan esetbe mi a teendő?Fogós kérdés tudom de kell h legyen valami megoldás.
2016. okt. 19. 22:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Itt vagyok én, a kérdésben leírt helyzetben.

Egyedülálló anya vagyok, ovis a kisfiam.

Több műtétem volt ebben az évben (és lesz is).

A volt férjem nem él Magyarországon, a testvérem is már egy másik ország állampolgára, a szüleink sajnos nem élnek (a másik nagyszülőpár is külföldi, messze élnek).

Érdekes az élet, amióta egyedülálló vagyok, azóta gyakorlatilag nem volt akut betegségem (megfázás sem nagyon), valahogy így működik az ösztön.

Tervezett műtét esetén pedig pontosan lehet tudni az időpontot, hány napot kell bent maradni stb.

Én úgy időzítettem, hogy tudjak segítséget kérni és a lehető legrövidebb időt kelljen kórházban tölteni.

Volt, hogy 3 nap volt, de nemsokára egy egész hétre megyek.

Az egy dolog, hogy valakinek már nem élnek a szülei, nincs férje/élettársa stb.- de barátai csak vannak, nem?

Pl. tőlük is lehet segítséget kérni, vagy a volt férj is besegíthet ilyenkor (igen, az én volt férjem is külföldről jön ilyenkor), de tegyük fel, hogy nincs volt férj/élettárs.

ott azért komoly baj van, ha egy szülőnek a gyerekén kívül nincs egy árva lélek sem az életében- az komoly szociális zavart sejtet!

Egyébként pl. a legnagyobb gond nem is a kórházi 1-2-3 nap vagy 1 hét, hanem esetleg az utána való 1-2 hetes vagy több lábadozás, ha súlyosabb a betegség.

Nekem ebben az évben volt olyan, hogy a gyermekem óvónőjét kértem meg (és természetesen fizettem meg ezt a plusz fáradozását), hogy amíg én otthon lábadozok (nem tudtam szó szerint lábra állni), addig reggel hozta-vitte a gyereket az oviba.

Ugyanerre meg lehet kérni bébiszittert, szomszédot, ismerőst (igen, fizetni kell érte és igen, kell, hogy legyen ilyen váratlan esetekre is tartalék, egyedülállónál külöünösen!) is.

Ha baleset történne velem és mondjuk eszméletlenül vagy kómában szállítana a mentő kórházba, akkor a gyermekemért nem menne alapesetben senki. Záráskor feltűnne az óvónőknek és felhívná azt a másik két-három számot (barátnőm száma, volt férjem száma, külföldön élő testvérem száma, mint legközelebbi felnőtt hozzátartozó), amit megadtam.

Az eset súlyosságától függően vagy a barátnőm megoldaná és felvenné a gyereket, esetleg megvárná vele nálunk otthon, hogy a gyerek apja Magyarországra utazzon vagy a testvéremet értesítené stb.

Ugyanez az eset érvényes akkor is, ha meghalnék pl. egy közlekedési balesetben. Kideülne az oviban és az eljárás ugyanez (de nyilván már a kórházban is- budapesti vagyok, jó eséllyel olyan kórházba vinnének be, ahol már jártam, az adataim, legközelebbi hozzátartozóm adatai a rendszerben vannak)

Ezen túlmenően a telefonomban is van úgy elmentve telefonszám (fentiek), hogy SÜRGŐS ESETBEN HÍVHATÓ hozzátartozó- így elmentve- hogy pl. a mentős tudjon értesíteni valakit vagy a kórház.

Ennél többet tenni nem lehet szerintem, de a sors egyébként érdekes és kegyes- ilyen élethelyzetben egy szülő sokkal alaposabb és megfontoltabb.

2016. okt. 20. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!