Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kizárólagos szülő lettem....

Kizárólagos szülő lettem. Tehát 100%-ig én dönthetek a gyermekünk további életéről?

Figyelt kérdés

Férjem külföldön dolgozik, átadta a közös nevelést. Tehát lemondott róla.

Jár ez valami hátránnyal?

2016. ápr. 14. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
azon kívül,hogy nincs a gyereknek apja?
2016. ápr. 14. 21:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem lemondott róla. Csak minden jogot átruházott.
2016. ápr. 14. 21:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Tehát nem a gyerekéről mondott le.. este van :/
2016. ápr. 14. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Fúúú első... Javaslom legközelebb ne válaszolj ennyi ésszel!

Nem,semmilyen hátrány sem származik ebből. Az új törvények szerint ha elválnátok,apukával akkor is meg kell beszélni pl hogy melyik suliba íratod,hiába van kizárólagos felügyeleti jogod.

2016. ápr. 14. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Kizárólagos felügyeleti jog estén a gyereket nevelő szülő egyedül dönthet mindenről. De ehhez nem elég az, hogy apuka ezt kijelenti, vagy leirja, csak jogerős bírósági ítélet esetén érvényes. Abban az esetben viszont a másik szülőnek minden joga megszunik a gyerek felé, a gyerek a másik szülő házasságkötése estén házastársi orokbefogadassal örökbe is fogadhatóva válik.
2016. ápr. 15. 06:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat, azt kifelejtettem, hogy az is szükséges az általam leirtakhoz, hogy a bíróság megszűntesse az apa szülői felügyeleti jogait amellett, hogy neked kizárólagos felügyeletet ad. Ellenkező esetben az érvényes, amit az előző valaszado írt, tehát a gyerek életét érintő lényeges kérdésekben továbbra is együtt kell dönteniük
2016. ápr. 15. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!