Lányos szülők, ti foglalkoztok azzal, hogy a lányotok tudjon bánni a pénzzel? Ha igen, milyen módszereitek vannak?
Olvastam egy érdekes cikket, és látok benne rációt. Engem gyerekként valamennyire (még ha kevésbé tudatosan is, de) valahogy sikerült a szüleimnek rávezetni a pénzzel való bánásmódra. Akkor még a Gazdálkodj okosan társasjátékkal játszottunk otthon, zsebpénzt nem kaptam csak úgy, megvolt, mire kapok, volt, hogy vissza is kellett fizetnem, nem voltak olyan komplex megoldásaik a szüleimnek, mint ebben a cikksorozatban, de 12 éves korom óta önállóan intézem a saját pénzügyeimet és már gyerekként volt megtakarításom Kincstárjegy formájában 10.000 forintonként (akkor még nem kellett hozzá személyi igazolvány), aztán persze később nagyban is jól jött, hogy ezt megtanultam, és nem vagyok elveszve.
Itt a cikk, amit legutóbb olvastam ebből a sorozatból, érdekelne a ti meglátásotok.
Nem bírom elolvasni a cikket, gusztustalan ez a szexizmus.. Ki az, akiben egyáltalán felmerül, hogy egy lánynak nem fontos, hogy tudjon bánni a pénzzel? Jézusom...
Ez nevetséges.
Mi köze annak, hogy megtanítom-e bánni a pénzzel ahhoz, hogy mit hord a bugyijában/alsójában? Hmm?
Kérdezem ezt közgazdász nőként, egy közgazdász férfi feleségeként.
Ugyanazt tanítom a gyerekeimnek, bármilyen neműek is.
Persze, de ha fiam lenne, akkor is ugyanígy tennék.
Kapogat pénzt időnként a mamáktól, rokonoktól, apától olykor egy kétszázast vagy egy húszast. Ezeket eltesszük és amennyi nyárig összegyűlt, annak a felét elköltheti nyaraláson, a másik felét mindeig meg kell tartani fialni. Próbálom befolyásolni, hogy mire költse, de végül is ha egy harmadik úszógumit akar rajta venni, mert neki pont olyan kell, beleegyezem - hisz az ő pénze. Hétéves egyébként.
Monopolynk is van, de az nagyon elvont azért, házakat meg szállodájat venni, nemigan tudja egy ygerek beleélni magát, az összegek is sokkal nagyobbak annál, amit fel tudna mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!