Anyukák! Mi a napirendetek, hogy oldjátok meg, hogy a gyerek/ek mellett minden patyolat (por mentes) legyen, miközben a gyerek/gyerekekkel is foglalkoztok?
2 gyerkőccel vagyok itthon,jövőhónapban jön a 3. és teljesen elvagyok "veszve". Reggel kelek 6-kor,de a portörlésre nincs időm- illetve lenne,ha délután nem pihennék én is. Hogy oldjam meg,hogy minden klappoljon?
Mosogatás,általános takarítás (padló,szőnyegek),konyha asztal,gáz... ezekkel nincs gond,csak a portörlés nem fér bele,addigra már elfáradok,és rengeteg "porfogónk" van!
Köszönöm a válaszokat előre is!!!!
Porfogók dobozba:D
Prontó+egy kendő, a nagyobbiknak egy tiszta kendő és amit nem kell azt is törölni fogja a kicsi ha olyan idős megintcsak bevonható, ha kicsi akkor hordozó-járóka.
26hónapos segít, a 7hónapos meg eszi amit talál tőlünk messzebb(csörgő plüss, kiscipő(félpár sose használt 17es rágókának tökéletes). Ha anti static ápolóval csinálod sokkal tovább pormentes marad, és azzal a nippeket a bútort a tv-t, vitrin ajtót is pucolhatod, és gyorsan megvan.
Nálunk nem por hanem maszat van:) és szépen tisztít. Nem kell pancsolni, meg erőlködni.
közben lehet mondókázni, játékosan pakolni...
Sok sikert
heti 1x takarítok, az bőven elég, szőnyegeket kb 2 hetente kimosom, reggelente felseprem+felmosom fürdőt, konyhát.
portörlés kb 5 perc, az is 1-2 hetente, de ha kiamard, rohadtul nem érdekel, jobban is el tudom tölteni a szabadidőmet:-))
Ennyi.
Nekünk szobánként 5 perc a portörlés, minden vackot eltettem, ami nehezíti a takarítást. A gyerekek játékai egy nagy két ajtós ruhás szekrénybe vannak bezárva. Így ott sincs nehezítés.
Rendezd át a lakást, könnyíts az életeden.
Heti 1x vagy 2x porszívózok mindenhol. Heti 1 x felmosom a szobákat, a konyhát és a fürdőt heti 2x, és heti 1x megpucolom a WC-t és a fürdőkádat, mosdókagylót. Mosogatás minden nap, mosás is majdcsak minden nap. Portörlés hetente 1x van. Nincs kosz és rendetlenség. Minden nap rendet rakok, legfőképpen a lányom játékai vannak mindenhol, igaz van amit ő is segít nekem.
Vasalás heti 1x.
Igaz nekem még csak egy 1,5 éves lányom van, és remélem úton a 2. baba. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
A dobozolásra már én is gondoltam,de a párom nem akarja,hogy az a sok dolog el legyen pakolva. Na,majd ráveszem valahogy! :-D
Szép napot Nektek! :-D
Kedves 1,5 éves kislány anyukája! - Drukkolok,hogy útban legyen a 2. babó!!! :-D Nagyszerű dolog több gyermekes anyukának lenni,kívánom,hogy hamarosan "közénk" tartozz! :-D
Neked is köszönöm a választ!!
Nekem sajnos nincs segítségem,magam vagyok a lányainkkal- és ráadásul forgótárcsás mosógép van,mellé fa tüzelésű bojlerral- szóval gondolhatod a mosást!
Sokat jelenthet,ha az embernek van segítsége,még ha csak 1 valamit vállal be!
(A párom nagyon sokat dolgozik,amikor éppen itthon van,akkor hagyom pihenni. Ha ráér,akkor volt már hogy befogtam hogy a bojlert készítse be,de amúgy az is rám marad. Ja,meg fát szokott vágni,behozni hozzá! Az is sokat jelent,hogy nem nekem kell-és mostanában darál a kacsáknak kaját. Ezek is nagyon sokat jelentenek!)
Legyen szép a napod!!! :-D
A kisebbik nekem is 2 éves (a nagy 4.),és szeptember közepére vagyok kiírva :-D
A nagy már nem alszik,a kisebb pedig nem olyan sokáig,hogy legyen időm bármit is csinálni,amúgy akkor szoktam én is pihizni. Ebéd után rögtön elmosogatok,és ekkor szoktam a konyhát feltörölni. Naponta kell porszívóznom mind a 2 szobába. Nem tudom mit rontok el,hogy ennyiszer kell porszívózni!-pedig már a lányokat be szoktam fogni,hogy a szobákban szedjék fel a szemeteket. Van,hogy elég,de van hogy így sem úszom meg a porszívózást...
Köszönöm szépen Neked is a választ! :-D
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!