Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Nektek hogy telt a...

Anyukák! Nektek hogy telt a tegnapi (vagy egy átlagos napotok a babával?

Figyelt kérdés

Nem csak az érdekel, hogy a baba mit csinál, hanem hogy ti mivel töltitek az alvásidőt, stb.

Nekem a tegnapi napom így telt a 6 hónapos babámmal:

4 órakor felsírt, átmentem betakarni (visszaaludt)

ez után már nem tudtam visszaaludni, netezgettem a telefonomon 5:45-ig

Mégis visszaaludtam, férjem 6:15-kor keltett

Felöltöztem, beágyaztam, szellőztettem

A babám 7-kor felkelt, öltöztettem, pelenkáztam, tápszert evett, büfizett kb 7:45-ig

utána pihenő székbe tettem, reggeliztem, bepakoltam egy mosást, a konyhában pakoltam az előző napról megmaradt romokat, pultot letöröltem, porszívóztam, felmostam.

Ekkor már nagyon nyűgös volt a babám, mert jön a foga, kapott rá kenőcsöt, majd felvettem ringatni, közben felhívtam a barátnőmet, elaludt a karomban a picim, betettem az ágyába (10:05). Beindítottam egy mosást, tovább pakolásztam, cumisüveget sterilizáltam.

11:30-ig aludt, utána peluscsere, etetés, közben jött anyósom. Játszott a babámmal, közben én kipakoltam a mosógépet, betettem egy újabb adagot, kiteregettem, kukát mostam, mosogattam, majd játszottam anyóssal együtt a babával, megmutattam mit tud.

14 órakor elment anyósom, letettem a picit aludni, készítettem egy szendvicset ebédre, néztem egy részt a sorozatomból, azalatt megettem az ebédet. Tanultam (egyetemre járok), majd ledőltem 10 percre pihenni, de felkelt a babám (15:10). Újabb etetés, peluscsere, játszottam a picivel. 17 óra körül újabb altatás, gyorsan kiteregettem és neki álltam a vacsi főzésnek. Úgy számoltam, 18:30 körül lesz éhes, addigra kész a vacsi. 17:45-re megéhezett, szóval 30 perces uzsonna (sárgarépapüré) a picinek. Utána próbáltam betenni a pihenő székbe, de nem igazán volt el, gyorsan folytattam a vacsit, majd kivettem és egyi kkezembe ő, másik kezemmel a kaját kevertem. 18:45-re hazaért a férjem, átvette, befejeztem a vacsit.

Fogtam a babám, míg férjem vacsizott, majd cseréltünk. Közben néztem volna már a TV-t, de a babám nyűgös volt. 19:30 körül elaltattam.

Az esti fürdetése kimaradt. Bezséltem 20 percet telefonon anyukámmal, elpakoltam a maradék kaját, mosogattam, átnéztem a hűtőt, kidobtam, ami lejárt, kivittem a szemetet, sütőtököt sütöttem, pürésítettem, fagyasztottam, megágyaztam. Összevesztem a férjemmel, aki semmit nem segített, csak a focit nézte.

23:30-kor lefürödtem, készítettem tápszert, felkeltettem a babám, pizsibe öltöztettem, megetettem, így éjfél körül elmentem aludni.

2016. okt. 11. 07:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
34%

Nem egy megterhelő nap,de a leírtak alapján már értem miért mártírkodik sok anya az egyszem gyerekével,hogy semmire,de semmire nincs ideje!

Nem tudom elképzelni,hogy a szellőztetés,töksütés külön időigényes elfoglaltság legyen!

A többi meg...hagyjuk! Más bajod van,te is tudod!

2016. okt. 11. 15:56
 12/14 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Egyetértek az utànam szólókkal.Egy gyerekem van, ennyit is tervezünk mert nem megterhelõ. Mondjuk kb addig nagyon rossz volt míg hasfàjós volt. Eddig 3* kelt éjszaka, ezért fáradt voltam nappal. Most is vannak rosszabb napok, de mindent megcsinálok, csak elosztva, a baba igényeihez is viszonyítva. Egy gyerekkel megtehetem. Akkor lesz rossz, ha vissza kell menni dolgozni.Nem várom.Imâdom h itthon lehetek.

Persze a kérdezõ még tanul, kevesebb ideje jut magára. De aki baba mellett vàllalta, vagy a tanulás mellett vàllalta a babát, annak be kell áldoznia a szabadidejét. Persze van nehezített terep:ha beteg(tartós) a gyerek, vagy nem segítõ tàrs(miért vele vàllalt gyereket), vagy àpolásra szoruló családtag, állatok....de nem minden esetben.

Ja és elfelejtettem mondani, tegnap mostam is és ki is teregettem, szellõztettem többször is, tv-t is néztem....

2016. okt. 11. 16:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Szeretem,mikor egy kérdező idefos valamit,aztán meg jól leszrja az egészet!

Semmi értelme nincs így a kérdésnek!

2016. okt. 13. 10:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Dehogynem olvasta, csak nem válaszol. :) Azóta tett màr fel kérdést(szerintem legalàbbis ugyanaz a kérdezō), hogy mivel foglalja le a babájàt, ha fôz, meg volt még egy hasonló. Mert értem én a problémàját, hogy tanul is, de sok idōt elcsesz, meg elō akarta adni, hogy mennyi mindent csinál, és pabaszkodni a párjára egy kicsit. :)
2016. okt. 13. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!