Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Nektek hogy telt a...

Anyukák! Nektek hogy telt a tegnapi (vagy egy átlagos napotok a babával?

Figyelt kérdés

Nem csak az érdekel, hogy a baba mit csinál, hanem hogy ti mivel töltitek az alvásidőt, stb.

Nekem a tegnapi napom így telt a 6 hónapos babámmal:

4 órakor felsírt, átmentem betakarni (visszaaludt)

ez után már nem tudtam visszaaludni, netezgettem a telefonomon 5:45-ig

Mégis visszaaludtam, férjem 6:15-kor keltett

Felöltöztem, beágyaztam, szellőztettem

A babám 7-kor felkelt, öltöztettem, pelenkáztam, tápszert evett, büfizett kb 7:45-ig

utána pihenő székbe tettem, reggeliztem, bepakoltam egy mosást, a konyhában pakoltam az előző napról megmaradt romokat, pultot letöröltem, porszívóztam, felmostam.

Ekkor már nagyon nyűgös volt a babám, mert jön a foga, kapott rá kenőcsöt, majd felvettem ringatni, közben felhívtam a barátnőmet, elaludt a karomban a picim, betettem az ágyába (10:05). Beindítottam egy mosást, tovább pakolásztam, cumisüveget sterilizáltam.

11:30-ig aludt, utána peluscsere, etetés, közben jött anyósom. Játszott a babámmal, közben én kipakoltam a mosógépet, betettem egy újabb adagot, kiteregettem, kukát mostam, mosogattam, majd játszottam anyóssal együtt a babával, megmutattam mit tud.

14 órakor elment anyósom, letettem a picit aludni, készítettem egy szendvicset ebédre, néztem egy részt a sorozatomból, azalatt megettem az ebédet. Tanultam (egyetemre járok), majd ledőltem 10 percre pihenni, de felkelt a babám (15:10). Újabb etetés, peluscsere, játszottam a picivel. 17 óra körül újabb altatás, gyorsan kiteregettem és neki álltam a vacsi főzésnek. Úgy számoltam, 18:30 körül lesz éhes, addigra kész a vacsi. 17:45-re megéhezett, szóval 30 perces uzsonna (sárgarépapüré) a picinek. Utána próbáltam betenni a pihenő székbe, de nem igazán volt el, gyorsan folytattam a vacsit, majd kivettem és egyi kkezembe ő, másik kezemmel a kaját kevertem. 18:45-re hazaért a férjem, átvette, befejeztem a vacsit.

Fogtam a babám, míg férjem vacsizott, majd cseréltünk. Közben néztem volna már a TV-t, de a babám nyűgös volt. 19:30 körül elaltattam.

Az esti fürdetése kimaradt. Bezséltem 20 percet telefonon anyukámmal, elpakoltam a maradék kaját, mosogattam, átnéztem a hűtőt, kidobtam, ami lejárt, kivittem a szemetet, sütőtököt sütöttem, pürésítettem, fagyasztottam, megágyaztam. Összevesztem a férjemmel, aki semmit nem segített, csak a focit nézte.

23:30-kor lefürödtem, készítettem tápszert, felkeltettem a babám, pizsibe öltöztettem, megetettem, így éjfél körül elmentem aludni.

2016. okt. 11. 07:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%

Nekem elmenne vele a napom, ha ilyen részletesen leírnám.

Inkább belekötök a tiedbe, az megvan nagyvécézés alatt (igen, alpári vagyok).

Miért nem teszed a földre a gyereket?

Miért mindig a pihenőbe? Az nem használ a mozgásfejlődésének.

Játszószőnyeg?

Mosónő vagy? Minek egy nap letudni a heti adagot?

Komoly, hogy felébreszted enni? Miért nem bízod rá? Minek nehezíted a saját dolgod?

A pizsi fontos, a fürdés nem?

2016. okt. 11. 07:54
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Ezek alap dolgok,semmi extra.Egy csomó szabadidőd van,de te este,mikor már aludt a baba,pakoltad a hűtőt,és azon háborogtál,hogy a magyar meccset nézte a férjed.
2016. okt. 11. 07:58
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
Jézusom,a 23:30 után valahogy kimaradt az utolsó bekezdés.Te nem vagy normális kérdező.Egy csomó,felesleges,hülye dolgot(is) csinálsz,és persze b.assza a csőröd,ha a párod egy meccsel kikapcsolódni mer.
2016. okt. 11. 08:01
 4/14 anonim ***** válasza:
6%

Sok dolgot csinaltal, ami par perces csak.

Ejjel nem kell furdetni.

2016. okt. 11. 08:06
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Ezeket,amiket leírtál kevesebb idő megcsinálni,mint leírni...

Marhára unatkozol kicsi szívem!

Nálatok az "összeveszni a férjemmel" is külön napirendi program?

Én két gyerek mellett csináltam meg a harmadik diplomámat,de akkor nyilván nem jártam ide időt b,szni,mert volt elfoglaltságom bőven!

2016. okt. 11. 08:23
 6/14 anonim ***** válasza:
18%

Jah,most hogy elolvastam,még annyi,hogy aki tényleg egyetemre jár,az a sok fszságot (kukát mosásni...) inkább hanyagolja, és nem csak napi fél órát tanul...és nem nézi a sorozatokat.

Szóval mi a bajod a férjeddel?? Mert ez a sok ömlengés csakis azért kellett,hogy leírd te mennyit "dolgozol" ( bár a beindítani a mosást is csak egy gombnyomás,leírni már jóval több idő) a férjed meg nem segít!

2016. okt. 11. 08:37
 7/14 anonim ***** válasza:
60%
Te stopperrel élsz, hogy percre pontos jegyzőkönyvet vezetsz a napodról?
2016. okt. 11. 09:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg azért kellett ezt ide leírni, hogy ássuk, milyen flottul mennek náluk a dolgok. Tip-top a lakás, a babával játékra is jut idő, és még egyetemre is tud járni egy gyerek mellett. Jaaa, és jut idő a sorozatra.

Ha én 4-kor kelek, nem húzom ki 23:30-ig, még 21-ig is alig.:)

Elárulom, hogy amíg egy gyerekem volt, nekem is jutott időm még sorozatot nézni is, és a lakás is rendben volt.

Most 3 van. Hogy telik egy napom? Hahaha

Ahhoz, hogy ezt most megírjam, az kellett, hogy a kicsi(1 hónapos) aludjon 5 percet, a középső (22 hónapos) eljátsszon magában 5 percet, a nagy pedig oviban legyen.

Ülök a kupi közepén. :)

De még így is, mindenre lesz időm. Szoptatok, pakolok, játszok, szoptatok, mosogatok, mosok, játszok, főzök, szoptatok, ebédelünk, alszunk a két kicsivel,ÉN is alszom!, aztán pakolok, mosogatok, elmegyünk a nagyért az oviba. Elviszem logopédushoz, bevásárolok, hazajövünk, szoptatok, pakolok, hazaér a férjem, vacsorázunk, furdetünk, szoptatok, altatok. És én is elalszom. :)

the end

2016. okt. 11. 09:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Pár dolog megütötte a szemem:

Miért vesztél össze a férjeddel? Hiszen a gyereket átvette, mikor kellett. Meg nyisd ki a szád. Pl. szivem, szünetben ugorj már ki a szeméttel, meg miközben nézed a tv-t ágyazz meg légyszi? Az esti melódban a mosogatàs az ami munka.Sütõtöksütés...berakod megmosva felszeletelve a sütõbe, idõként rànézel. Mit kell rakta pürésíteni? Isteni puha lesz, ha kész...lefagyasztani, hàt kb 2 perc kiadagolni és elrakni...

Csinálj napirendet a babànak..nem újszülött. Este 8-kor fürdés, ekkor kb megvan mikor és mennyit alszik nappal..Ha làtod hogy este nagyon fàradt, hamarabb fürdetsz. Másik: alvó gyereket nem ébresztünk, csak kb az elsõ héten ha besárgult.

Hūtõbõl kivenni a lejàrt kaját 1 perc, ha mosogatni is kell valamit, az csak a hosszabb meló.

Miért kelt fel a férjed reggel?

A gyereket tedd le a szõnyegre, játszõszõnyegre, habi-tapira.

Fõzz délelõtt, így tudsz normálisan ebédelni, este meg idõben vacsizni.

Leírom a tegnapi napom, de csak röviden, mert ha regényt írnék a fõzési folyamatról... :)

Párom 5-kor kelt.

7-kor keltünk mi egy szörnyū fogzós éjszaka után, több ôràn át ringattam. Kajakészítés a gyereknek, megetettem majd én is ettem.Gyerek nyūgös, szórakoztatom, netezek.

9-kor szopi, altatàs. Majd megkávézom, netezek közben. Gyors ebédkészítés,a végére felkel a gyerek, de kivittem magammal a konyhába, eljàtszott a hūtõmágnesekkel a hūtõ elõtt. Elmosogattam

12-megebédeltünk.Gyerek nyügös, anyuka lusta, zombi, kócos.Csak a teraszra ültünk ki. Õ játszik velem, pufit majszol, kàvézok, baràtnõmmel beszéltem telón.

14-szopizik a gyerek, altatàs

Én elpakoltam a nyàri cipõket, télieket elõszedtem, kisszobàt rendberaktam, sepregettem, gardróbot is és a hūtõt is rendberaktam.

16- pàrom hazaért, evett, beszélgettünk majd a gyerekkel volt míg mosogattam. Õ levitte a szemetet. Tettünk el télire egy-két dolgot a fagyóba közösen.

17-uzsi, gyerekkel játék.

19-elvonultam fürdeni, hajat mosni, lazítani. Ezt így ritkán csinàlom. Általàban este zuhizom, nappal meg hajat mosok a gyerek nézi és csodálkozik, mit csinàlok. Majd vacsiztunk.

20-fürdetés, szopizik, altatàs.

Mai napom. Gyerek àtaludta az éjszakàt. :D

7-kor kelés, gyerek össze-vissza puszilgatàsa, megreggeliztettem, majd én is. Jàték.

9-kor szopi, altatás én meg kàvézom és netezem. Fõzni nem kell, lakàs meg rendben van. :)

Ja a pelusozást nem írtam le,de persze az is van. Na meg napi kétszer megmosom a "fogát". Sõt meg is fésülöm...biztos van még rengeteg minden amit kihagytam...

Azon gondolkodom, hogy nekem is neki kéne állni a nyelvtanulàsnak...

2016. okt. 11. 10:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Hú, ha az én gyerekeim aludnának el 19:30-kor de szuper lenne! Kicsit úgy érzem, hogy arra ment ki ez a bejegyzés amit írtál, hogy neked mennyi dolgod van pedig a legtöbbet te generálod magadnak szerintem. A gyerekek esti altatása után (9 körül) én már semmit nem vagyok hajlandó csinálni. Amúgy is nagyon rossz alvók a lányaim, minden apró zajra felébrednek úgyhogy amit kell azt napközben csinálom meg.
2016. okt. 11. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!