Ti elmennétek szilveszterezni?
szeptember elején született a kislányunk, anyukámék vigyáznának rá, mi sem mennénk messzire, szomszéd városba max. Ti elmennétek?
Nincs még semmi tervben, csak most eszembe jutott. Tápszeres a kicsi, így ők is el tudják látni.
nem gondolkodom, írtam, hogy nincs tervben semmi.
olvastam itt egy kérdést, amiről eszembe jutott. most ez a legnagyobb bűnöm, igaz? :D
Azert itt sok anyuka igencsak bajban lenne, ha kulfoldon elne, aki pl irta, higy nem azert szult, hogy az elso adando alkalommal lepasszolja...
Ilyen hawai, mint itthon nincs meg egy orszagban, hogy ket evig lehet maradni a gyerekkel, de ha mwg tusod oldani akkor haromig.
A legtobb orszagban ez 16 het pl usa, irorszag es meg sorolhatnam. Aztan mehet vissza az anyuka dolgozni
Nekem elkepzelhetetlen, hogy egy 16 hetest leadjak bolcsibe vagy babyszitterre. Szoval kinn egyaltalan nem gyerekbarat a vilag. Ha anyuka szoptat, oldja meg ahogy akarja...ha nincs penz babSyitterre vagy bolcsire, mert egyik sem olcso szinten oldja meg, ahogy akarja. Szegeny kinti anyukak es babak...persze ott ugy szulnek a nok, hogy ezt vallaljak...
Itt a kerdezo egy ejszakara menne el es kapott aztan ittindent.
A magyar anyukak nincsenek tisztaban azzal, hogy mennyire jo helyzetben vannak. Nem kenyszerulunk arra, mint a legtobb kulfoldi anyuka, hogy tavol legyunk 16 hetes babanktol.
Utolso valaszolo, ugy irtal, mintha kotelezo program lenne a szorakozas, amit aztan muszaj megoldani.
Teljesen mas a ketto.
24-es! Honnan veszed, hogy a magyar anyukák nincsenek tisztában azzal, hogy milyen jó dolguk van? Én megtehettem, hogy 3,5 évet otthon töltöttem a két gyermekemmel (a nagyobb nem volt bölcsis), és minden nap hálás voltam ezért. Abszolút tudatában voltam annak, hogy milyen kivételes helyzetben vagyok még magyar viszonylatban is. Életem legszebb 3,5 éve volt, hálás vagyok érte, és úgy érzem, ilyen körülmények között érdemes gyermeket nevelni. Valószínűleg nem is mennék külföldre már csak azért sem, mert brtuál durvának találom, hogy egy alig 4 hónapos babát közösségbe kell adni, amikor a legfrissebb ajánlások szerint 6 hónapos koig csak anyatejet kellene ennie. Meg egyébként is, alig született meg, sem a baba, sem az anya nem kész (már csak hormonális szempontból sem) az elválásra.
Igazán sajnálom, ha valaki ilyen helyzetbe kerül, én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a szülőhazámban élhetek, nagyon jó anyagi körülmények között a szeretett családom közelében, és nem kényszerülök anyagi megfontolásból külföldre költözni (még a nyelvtudás sem lenne akadály két aktív felsőfokú nyelvvizsgával-nyelvtudással a birtokomban). Na, elég rendesen elkalandoztam, de azon megütköztem, hogy a magyar anyák nem becsülik a fene nagy jó dolgukat. A környezetemben mindenki próbálta kihasználni a lehetőséget, és 3 évig otthon maradni. Szuper lehetőség!
Kérdező! Te meg gondolkodj már egy kicsit! Alig bújt ki a babád, de már azon gondolkodsz, hogy hogy tudod lepasszolni estére. A szilveszter éjjel nem egy halk, visszafogott alkalom, azt sem tudod, hogy a babád hogyan fogja viselni: alszik-e, mint a bunda, vagy a fülsiketítő petárdázások halálra rémítik majd, amikor csakis rád lesz szüksége. Gondolkodj egy picita a babád fejével! A gyermeknevelésben elengedhetetlen gyakran felvenni a gyermeked 'szemüvegét', és azon keresztül megvizsgálni a kérdést.
24-es mellébeszélsz. Te komolyan azt hiszed minden magyar anyuka megteheti hogy 3 évig otthon maradjon mert lehet. Hát a lehet és a szükség 2 külön dolog. Sok helyen nagyon kell a pénz ezért anyuci megy vissza dolgozni bizony, keményen mert nem elég 1 fizu. Tehát azért annyira nem kell elszállni.
A szilveszteri buli meg a kötelező munka meg össze sem hasonlítható. Ha dolgozni KELL menni mindegy miért (pénz vagy adott országban ez a szabály) akkor menni kell. Ha meg buli van akkor el lehet dönteni ki mit szeretne.
28- as! Olvasd el figyelmesebben! Azt írtam, hogy két évet, aki meg tudja oldani, annak három év.
Két nyelvvizsgás! Örülök, hogy te érzed, hogy jó dolgod van , de ettől a legtöbb magyar anyuka nem tudja, mert sokaknak fogalmuk sincs, hogy ez a rendszer itt mennyire egyedi.
Az igaz, hogy talan ez a kulfoldi hasonlat durva volt, foleg egy olyan ugy kapcsan, ahol a kerdezo szorakozni menne, de szerintem nincs gond azzal ha kikapcsolodna es ezt meg is teheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!