Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket szeretnél, de a...

Gyereket szeretnél, de a barátom nem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő. Szeretnék babát 28 éves vagyok, a párom 39, neki van már egy gyereke egy másik nőtől akit nevel az anyja, de nem együtt élnek az apjával. Én ismerem a párom 6 éve, szeretnék babát. Mindkettőnknek van állása, együtt élünk. Évek óta téma a baba vállalás, de mindig van valami kifogása. De aztán nagy nehezen belement a dolgokba. Az egyik alkalommal nem védekeztünk amikor terhes is lettem, de elvetettem mert annyira nem állt ki mellettem szerintem, és megijedtem, hogy egyedül maradok a bajaimmal, nem ért meg és nem segítőkész a párom. Azóta engem hibáztat, hogy én voltam az aki elvetette a gyereket, és az én viselkedésem volt akkor a hibás, mert hisztiztem és semmi nem volt jó nekem. De nem tartott vissza akkor amikor elvetettem a babát( ez egy éve volt), azt hozzá kell tennem, hogy annak lett egy szövődménye, szervi, most arra szedek gyógyszert, hogy elmúljon. Én azóta ezt nem feledem és valószínű emiatt lett a betegségem, mert lelkileg nem tudtam feldolgozni az abortuszt, de addig nem nyugszom míg nem lesz egy babám, és már a türelmem a végsőkhöz ért. Most éppen anyagiak miatt nem próbálkozunk a babával ez a párom mostani kifogása, de nekem már lefeküdni sincsen úgy kedvem a párommal, hogy gumival mert annyira nem érdekel már a szex csak ha élesben menne. És most már nem vetetném el a babám soha az életben!! Mit csináljak??
2016. okt. 9. 16:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
84%

Mindig lesz kifogása, úgyhogy vele nem is érdemes maradnod.

De ahogy a #3 ìrta...

Nem érdemelsz gyereket ha képes voltál megöletni egyet

2016. okt. 9. 16:28
 12/33 A kérdező kommentje:
Ezen kívül teljesen jó a kapcsolatunk és szeretem őt, és ő is engem. Nem szeretnék valakinek rátolatni a fakára mert az nem megoldás, szerintem. Meg gumit sem lyukasztok mert annyira nem akarok mélyre süllyedni.
2016. okt. 9. 16:29
 13/33 A kérdező kommentje:
Most már máshogyan gondolkodom mint akkor, hibáztam, beláttam, és megbűnhődtem érte saját magam.
2016. okt. 9. 16:30
 14/33 anonim ***** válasza:
87%

A pasid évek óta halogat, amikor terhes voltál le se szarta mi történik veled és a gyerekkel. Nem akar tőled gyereket.

Hagyd ott, még fiatal vagy találsz olyat akivel rendes családi életet élhetsz és hasonlóak a vágyai mint neked.

2016. okt. 9. 16:39
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy sz*r helyzet, érdemes meggondolni pár dolgot:

-mi a fontosabb neked? A gyerek, vagy a mostani párod?

-ha látod, hogy ő nem akar gyereket, akkor mi garantálja, hogy ha lesz, hogy nem hagy el fél vagy 1 év után?

-ha állandóan halogat, akkor naivitás azt hinni, hogy gyereket akar (most vagy a későbbiekben)

-ő nem fut ki az időből, és még te sem, de ha nem egy pár hónapos kapcsolatra akarsz alapozni gyerekügyben, akkor érdemes lehet váltani (és itt utalnék vissza az első gondolatra, hogy mi a fontosabb...)

2016. okt. 9. 16:50
 16/33 anonim ***** válasza:
90%

Ne haragudj, de iszonyatosan felelotlen, eretlen es naiv vagy.

1. "Nagy nehezen belement": itt az elso hiba. Senkit nem lehet ravenni eszervekkel, hogy akarjon mar gyereket. Vagy akar az ember, vagy nem. De hiaba gyozkodod, meg idegesited addig, mig bele nem megy, ezekbol a dolgokbol soha semmi jo nem sul ki. Vagy abortusz a vege, vagy mondjuk raveszed a faszit, hogy megtartsatok, de vagy a terhesseg alatt vagy utana nem sokkal, le fog lepni. Egy ferfi, ha nem akar apja lenni a gyereknek, akkor nem is lesz az.

2. Miutan elvetetted a kozos gyereketeket, miert nem hagytad el? Hogy tudod meg ezek utan is szeretni, hogy elmeletileg "belement" a babagyartasba, majd aztan abortuszra kuldott? Es azota is teged hibaztat? Mi van? Mi ez az egesz katyvasz?

3. Ezek utan meg mindig gyereket akarsz ettol az embertol? Mi az, hogy most mar nem vetetned el? Ennek a ferfinak nem kell gyerek, nem tunik fel? Beloled meg belole soha nem lesz csalad.

4. Most mar mindenkeppen gyereket akarsz? Ez nem igy mukodik. Legalabb az eselyt minden gyereknek joga van megkapni, hogy normalis csaladba szulessen. De a pasid nem akar toled gyereket, fogd fel. Fejezd be, hogy gyozkodod, mert semmire nem mesz vele.

Nagyon nagyon nem vagy meg kesz az anyasagra. Nem tudsz felelossegteljes donteseket hozni es eretten cselekedni. Ebbol is latszik, hogy az anyasag nem kor fuggvenye. Ne haragudj, de te egy buta kislany vagy meg.

2016. okt. 9. 16:51
 17/33 anonim ***** válasza:
83%
Nem te bűnhődtél meg, hanem az az ártatlan baba aki a te hülyeséged miatt halt meg, elvetted tőle az életet, mert hogy te gyáva voltál. Tudod mit mondanak? Isten nem ver bottal...
2016. okt. 9. 16:52
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
16os, nem a pasi küldte abortuszra, a kérdező önként és dalolva ment, mert hogy beijedt
2016. okt. 9. 16:53
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Mikor terhes lettél, kiderült, hogy nem áll melletted, egyedül maradsz a bajaiddal: aztán a babával is.

Mit akarsz most!?

Semmi nem változott. Ha újra teherbe esel, innen folytatódik a sztori: egyedül vagy, nem támogat. Tojik bele.

És ott az intő példa: van már egy gyereke, akit az anyja nevel. Ha jól sejtem, le se xarja.

Komolyan ilyen apát akarsz a gyerekednek!?

Előre sajnálom.

2016. okt. 9. 16:57
 20/33 A kérdező kommentje:

Szóval válaszolok a sok kérdésre:

Amikor terhes lettem nem jöttek a rózsaszín felhők, hanem éppen a viharfelhők kezdtek el gyülekezni, azt láttam, hogy magam körül minden gáz. A lakás állapota az anyagiak stb stb. De mielőtt terhes lettem ez nem tűnt megoldhatatlannak.

Magamnak sem tudom a mai napig megmagyarázni, a terhességi hormonokra fogtam, passz.

A páromon mindig azt éreztem, hogy szeretne gyereket, csak a megfelelő pillanatot várja amikor minden klappol, de azt tudom, hogy az soha nem jön el mert nincsen olyan.

Azt gondolom, hogy érett vagyok arra, hogy anya lehessek.

Bár először is ezt gondoltam, de legalább a hibámból tanultam.

Nem ő küldött abortuszra, hanem az én döntésem volt, de nem tántorított el tőle.Vártam a csodára.Hogy aznap reggel a kórház előtt vár, vagy hív, hogy ne tedd minden rendben lesz.

De nem. Igazából nekem kellett volna sokkal erősebbnek lennem.

Nem nyugtatott, hanem az agyára mentem az állandó rágódással és aggódással, azt mondta borzalmas időszak volt neki.

Az aggódás abban merült ki, hogy elkezdtem olyanokon agyalni, hogy minden jó legyen, gyorsan felújítás, átrendezés, tervezés, szervezés.

Azóta sok mindent csináltunk a házzal, sokat javultak a körülmények.

És azért szeretnék tőle gyereket mert őt szeretem, és nem donort keresek hanem apát a gyerekemnek.

2016. okt. 9. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!