Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Soha nem gondoltam gyerekre,...

Soha nem gondoltam gyerekre, most meg kellene?

Figyelt kérdés
Hamarosan 30 leszek. Soha nem vágytam gyerekre, sem férjhez menni stb. Azt nem tudom miért egyszerűen nem érdekelt a dolog. Most is csak a korom miatt gondolkodok el, netalán majd megbánom hogy nem lett családom. Amúgy ha kivánság szerint lehetne a dolog, én még várnék min 5 évet mert most megvannak a terveim a jövőre nézve (utazás, tanulás)
2016. okt. 1. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:
17%

Noknek szerintem fontos,hogy 30 elott szuljenek.

Testileg is a legalkalmasabb,es szellemileg is szerintem,mert kesobb mar nem elsz annyi turelme az embernek.

Biztosan jo erzes lesz,amikor mondjuk 20 ev mulva ,lesz melletted egy 20 eves kisember,akivel mindig szamitani tudtok egymasra:)

25L

2016. okt. 1. 22:55
 2/4 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a család a lehető legerősebb kötelék minden ember számára. Én sajnálom, aki kihagyja az életéből, hogy saját családja legyen, mert ezt az érzést nem tudja semmi sem pótolni. Te teljesen átlagos vagy manapság már a 30 éveddel, hogy egyedülálló vagy, valamiért nem találja meg sok korodbeli a társát, így tervezni sem igazán tudja a jövőjét a család tekintetében. Nem igaz, hogy 30 felett már kevesebb türelmed van egy gyerekhez, nagyon nem igaz. Sőt, sokkal nyugodtabb vagy, tapasztaltabb, higgadtabb és türelmesebb is, nekem ez a tapasztalatom. A családtervezést, a gyerekvállalást szerintem nem lehet eltervezni, megtervezni. Először is a társadat kell megtalálni, akivel hasonlóképpen gondolkodtok. Sok 30-as nőt elfog a pánik, hogy öreglány marad és kétségbe esik. Nekem is vannak egyedülálló ismerőseim, akik közül jópáran már lemondtak a családról és a gyerekről, másban találták meg a boldogságukat. Egyébként sem alkalmas mindenki erre szerintem. Ez az érzés úgyis magától kell, hogy jöjjön, csak azért, mert "idő van", hülyeség. Ahogy te is másképp gondolkodtál 10 évesen, másképp 20 évesen, máshogy látod a világot 30 évesen is. Vannak nagy elhatározások az ember életében, ami aztán pár év múlva már teljesen másképp fog látni, de ezt majd úgyis észreveszed.
2016. okt. 1. 23:07
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

Én sokáig úgy gondoltam, hogy nekem nem lesz gyerekem. Féltem szeretni, mert az sebezhetővé tesz, illetve féltem, hogy a megszeretett személyt elveszíthetem. Voltak kapcsolataim, többnyire több évig tartóak, de egyikkel sem éreztem úgy, hogy gyereket szülnék mellette. 30 évesen találkoztam a szerelemmel, 3 hónap múlva összeházasodtunk. Ennek ellenére még öt évig azt állítottam, hogy nekem nem kell gyerek. Egyszer megláttam egy anyukát a kisbabájával. Csodálatos volt látni a köztük lévő elszakíthatatlan kapcsolatot. Addig soha nem vettem észre ilyet, pedig láttam több anyát is a gyermekével. De bizonyára nem voltam érett még arra, hogy ezt meglássam. Attól a pillanattól fogva égtem a vágytól, hogy én is megtapasztaljam azt az érzést, amit csak a saját gyermekemmel kapcsolatban érezhetek. 10 hónap múlva megszületett a fiam.

Csodálatos érzés az a szeretet, amit a gyerekedtől kapsz. Ahogy néz rád, ahogy bújik hozzád, nálad keresi és kapja meg azt a biztonságot, amit csak te adhatsz neki. Te vagy neki a minden, és tőled kap meg mindent, amire szüksége van.

Ameddig erre az érzésre nem vágysz, addig ne legyen gyereked. De ha egyszer, egy pillanatra is megérzed, hogy vágysz rá, akkor ne tartson vissza az, hogy mások a terveid, mert ha megbánod és késő lesz, akkor már nem lehet visszacsinálni. És soha nem tudhatod meg, hogy milyen fantasztikus is az ha van gyereked.

Azóta már van egy másik fiam is, aki most 8 hónapos. Csodálatos!

2016. okt. 2. 00:05
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
35-40 között is lehet simán szülni egészséges babát. Tanulj, utazz, ne add fel ezeket ha most ezek fontosak, mert a baba/kisgyermek gondozásán általában kijön ki mennyire vágyott egy gyermekre. Majd ha valóban akarsz gyereket, akkor vágjatok bele, így ne szerintem!
2016. okt. 2. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!