Ki milyen szankciokat vezetett be amikor büntetésbe küldi gyermekét? 3-4 év körüli gyerekre gondoltam
Lányom mostanába harap na nem engemet és nem az ételt hanem a testvérét 1 éves hugicáját. múltkor majdnem eldurrant az agyam amikor kézfejen haraptab 3 napig látszodott meg a nyoma majdnem szájon penderitettem.
kiválaszottam egy szönyeget és ha elkezd raplizni hogy nem érti meg hogy nem szabad harapni, ne lökje fel a tesoját, ne huzza a kezét ne csipje ne marja..stb stbn hát ráültetem a székre elmondom miért ültettem oda 3 percig ott kell lennie.
2 napja vezettem be egyelöre nem fogja az adást de remélem ezzel sikerrel járok
ti milyen büntetést választotatok ami nagy hatásfokkal bir is.
A kisfiam 3,5 éves.
Nálunk valamiért a fürdőszoba a büntihely, ha "helyzet" van (hiszti, csapkodás, játékdobálás eszetlenül stb. és már 3szor szóltam, akkor oda beküldöm van bekísérem). Nem zárom rá az ajtót, sőt résnyire nyitva van.
Ha kijön és látom rajta, hogy megnyugodott, akkor megkérdezem, hogy szerinte miért kapott büntetést. Meglepően értelmese elmondja (pl. mert hisztiztem és dobáltam a legókat stb.) bocsánatot kér, megölelem, megpuszilom, elmondom újra, hogy miért nem volt helyes a viselkedése aztán folyik az élet tovább nyugodtan.
Ha kijön kb. 10 másodperc múlva és látom, hogy még dühös, csapdos, "puffog", akkor szépen visszaküldöm/vissszakísérem és elmondom, hogy csak akkor jöjjön elő, ha megnyugodott, tud normálisan viselkedni, nem hisztizik stb.
Általában pár perc alatt lezajlik ez az egész.
Szankció még esetleg nálunk az, hogy mindig el kell pakolni a játékokat, ha nem használjuk, illetve legkésőbb este a vacsora előtt (kivétel néha van, pl. megépített nagy sínpályák, de azt megbeszéljük külön). Ha 3szor szólok és nincs eredmény, akkor jön a kukazsák- elég csak felemlíteni és már pakol is. (egyszer a vonatok kerültek kukazsákba és 4 napig "elvitte őket a szemetesautó"- de aztán olyan szépen elpakolt maga után a kisfiam, hogy a vonatok emiatt visszajöttek :)
Általában nincs gond a pakolással, egyszer kellett ezt eljátszani és kitartani.
Nálunk ennyi a "szabályozás" és elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!