Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Járna a tgyás és későbbiekben...

Járna a tgyás és későbbiekben gyes?

Figyelt kérdés
Jelenleg 7 hetes babám van, tgyást kapok, a munkaszerződésem júliustól szűnik meg. Három évig kapom az ellátásokat, ezt tudom. Viszont ha a három év alatt megszületne a második baba, akkor mi a helyzet?
2010. ápr. 23. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
44%
Ha a gyed alatt születik a második baba, akkor jár vele minden.
2010. ápr. 23. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát, én nem tudom, lehet igaza van az elsőnek, de azért érdemes utána nézni, mert a passzív gyed nem minősül biztosított időnek, és mivel nincs mögötte munkaviszony, így nem hiszem, hogy járna a munkaviszonyhoz kötött ellátás. Esetleg menj el a második baba előtt álláskeresésire, és onnan szülni, hiszen a szükséges időd bőven megvan, így járni fog az összes juttatás.
2010. ápr. 23. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha passziv gyeden leszel, akkor a második baba után csak a gyes jár. A nőveérem is ebben a cipőben jár, most járt utána.
2010. ápr. 23. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:
passzív gyeddel a második után nem jár semmi, csak a GYES. Deha visszamész álláskeresésire, akkor meg már új szabályok lesznek érvényesek 2 éven belül 1 év biztosítási jogviszony. Úgyhogy erre is figyelni kell. Valaki írta itt és én így értelmeztem.
2010. ápr. 26. 00:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Passzív gyed nem biztosítotti viszony, így ha ennek ideje alatt szülsz, csak gyes-re leszel jogosult.

Júliusig meglesz a jogviszony, vagyis 2010-ben lesz 181 napod biztosítottként, ahhoz, hogy újra kapd a juttatásokat, el kell menned legalább 184 napra (vagyis kb. 6 hónapra ) álláskeresésire, és annak ideje alatt szülni. Ha sakkozni akarsz az időkkel, akkor menj álláskeresésire amikor kb. 2 hónapos terhes vagy a tesóval, így a szülésig meglesz a biztosított idő, és mivel az álláskeresési jogviszonynak számít, így a fennállása alatt igényelheted a tgyást. AMikor lejár a tgyás, visszamégy pár napra álláskeresésire, és igényled a gyed-et, így az is járni fog. Persze ez attól függ, hogy mennyi időre vagy jogosult álláskeresésire, ezt előtte számold, vagy számoltasd ki.

2010. ápr. 26. 07:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 26. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!