Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek mellett hogy lehet...

Gyerek mellett hogy lehet karriert csinálni?

Figyelt kérdés

Ti hogy csináljátok/csinálnátok? Kell segítség hozzá? Úgyértem pl. nagyszülők aktív részvétele.

Én pár hónap múlva fogok szülni, de hiányzik a munka, hogy emberek között legyek (ugyanis itthon kell lennem, és nem tudok visszamenni a baba miatt, amíg a pocakomban van)

2008. okt. 2. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ráérsz ezen gondolkozni, ha megszületett. Lehet, hogy utána másképp fogod gondolni. Az ember lánya nagyot változik szülés után. Fogsz itt kapni hideget-meleget valószínű, de ne törődj senki véleményével. Én mondjuk azért szültem, hogy én legyek velük, de azt is elfogadom, ha valaki dolgozik mellette. Viszont kategorikusan csak egy gyereket akartam.... ahhoz képest a szülőszobán eldöntöttem, hogy még egyet szeretnék. Majd kijelentettem, hogy nem lesz több, most viszont el vagyok kenődve, hogy nem lesz több. Szóval változunk. :)

Judy

3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája

2008. okt. 2. 11:40
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen a választ, persze nem úgy gondoltam hogy megszülök, aztán rögtön megyek is dolgozni vissza, hanem véleményekre vagyok kíváncsi, ki hogy tervezi, vagy épp csinálja a dolgot :)
2008. okt. 2. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

én 4 hónapja szültem, de eszem ágában sincs visszamenni dolgozni. Látni akarom, ahogy felnő......

majd a második baba után gondolkodom ha ő is elérte a 3 évet és óvodába megy. én így gondolom.

2008. okt. 2. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok kismamának hiányzik a munka, pláne míg meg nem születik a kisbaba. Aztán már nem nagyon fogsz unatkozni, sőt. Meg átalakul a gondolkodásod is, ahogy írták már előttem. Szerintem az a legjobb ha legalább 2 éves koráig otthon tud lenni az anyuka a picivel, szerintem kell az neki. Persze ha megengedheti magának, sajnos manapság sokan nem tudják ezt megtenni.

De amúgy ha van vkinek kellő segítsége, akár nagyszülő, barát, bébiszitter stb., akiben maximálisan megbízik, akkor nyugodtan mehet dolgozni, ha ő elérkezettnek látja az időt erre.

Szerintem karriert gyerek mellett csak az tud csinálni, akinek kellő segítsége, támogatása van hátulról. Értem itt a vigyázást, az anyagi biztonságot valamennyire. Meg hát nagyon fontos a jó szervezőkészség, elengedhetetlen.

Nekem nincs ez meg, úgyhogy próbálom élni a kis életem a picivel, aztán ha nagyobb lesz és nem lesz másik akkor ráérek visszatérni a témára.

Könnyű szülést és jó kisbabát kívánok!

Szeretném ha írnál majd ide ha megszületik a kicsi, hogy mit érzel, mi változik a mostani érzéseidhez képest. stb. Kíváncsi vagyok.

2008. okt. 2. 12:19
 5/6 A kérdező kommentje:
utolsó válaszadó! szívesen írnék majd priviben inkább hogy hogy változtak meg a érzéseim,illetve a gondolkodásom, de nincs hozzád emailcím! írhatsz nyugodtan ha van kedved :)
2008. okt. 2. 12:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egy olyan munkahelyről mentem el GYED-re, ahol nem igazán szerettem lenni, és nem is volt túl sok lehetőség a karrierépítésre. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy kihasználom amíg itthon vagyok, és tanulni fogok. Nekem nincs férjem, nincs párom, így igen csak rá vagyunk szorulva arra, hogy én magam teremtsem meg azt, amire szükségünk van, és bizony szeretnék sokmindent. Én biztosanarra fogok törekedni, hogy a munkámban sikeres legyek, ha majd újra dolgozni fogok. De én azért azt fontosnak tartom, hogy legalább egy-két évig otthon legyen az ember a babájával, mert akkor tanulja meg az alapvető dolgokat, de azt a szüleitől! De mondjuk azt is megértem, ha valaki hamarabb megy vissza, ha mondjuk olyan a munkája, amit évek alatt épített fel, és nem teheti meg, hogy évekre kivonja magát, mert akkor kezdhetné az egészet előről. De ehhez szerintem fontos, hogy rugalmas legyen a munkaideje, hogy legyen elég ideje a gyerekére. És persze ehhez segítség is kell. Én nem adnék bölcsibe másfél évesnél kisebb gyereket, mert akkor még igenis fontos, hogy ne osztozzon egész nap 20 másik gyerekkel a figyelmen. Ha van nyugdíjas nagyszülő, vagy van pénz bébiszitterre, az jó. Bár még mindig az a jobb, ha az anyuka (esetlegaz apuka) otthon tud vele maradni.
2008. okt. 3. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!