Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztszülős kérdés?

Keresztszülős kérdés?

Figyelt kérdés

Nálunk az a szokás, hogy a szülők testvére a keresztszülő. Nálunk öcsém lenne, illetve van a férjemnek is egy öccse és egy húga. Anyja és húga jehova tanúi, így a kislány kapásból kiesik. Öccse még marad talonban. Csak egy gyereket tervezünk.

Én szívesen megkérnék egy baráti párt, lehet úgy, hogy öcsém+a pár? Vagy az sok? Ha lehet, akkor nem venné ki magát hülyén, hogy az én öcsém lesz keresztszülő, meg a család számára tulképp idegen két ember, és férjem öccse nem?

Férjemet még nem kérdeztem, előbb szeretném tudni, kívülről ez hogy nézne ki. Öcséink 20 évesek, a pár korunkbeli, 25 éves pár.

2016. szept. 6. 09:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is azért lett két öcs a keresztszülő, hogy ne legyen sértődés, pedig vallásosság szerint csak egy lett volna, de jobb a békesség. (Aztán mégis lett még egy gyerekünk, meg testvéreknek felesége, így a második gyereknek már 4 keresztszülője lett a békesség miatt.) A helyedben vagy a két öcs vagy csak a baráti házaspár ötletét hoznám fel (ez utóbbit akkor, ha nem csak a te barátaid, hanem a férjed is valószínűleg egyet értene, kedveli őket).
2016. szept. 6. 11:23
 12/20 A kérdező kommentje:

Öccse egyáltalán szóba sem került köztünk.

Eddig az volt a megegyezés, hogy az én öcsém és ennyi. Mellé gondoltam a párt.

Értsétek meg, hogy az ő öccse nem opció. Nála sem.

2016. szept. 6. 11:33
 13/20 anonim ***** válasza:

"Értsétek meg, hogy az ő öccse nem opció"

"Öccse még marad talonban"

Kicsit érdekesen fogalmazol.

Na mindegy. Akkor legyen csak a te öcséd.

Bár nekem érdekes ez a te családod, én családom. Ti ketten a férjeddel nem vagytok család? Nem akarsz kompromisszumot???

Nálunk a karácsony volt totál más a 2 családban, így a gyereknek egy köztes megoldást vezetünk be. Így neki "ez lesz a szokás".

2016. szept. 6. 11:42
 14/20 A kérdező kommentje:

nem igaz, hogy ne lehet megérteni.

de tudjátok mit, nincs kedvem szájbarágni

2016. szept. 6. 12:36
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Feltettél egy kérdést, a válaszadók pedig erre reagálva leírták a véleményüket. Szerintem Te nem érted.
2016. szept. 6. 12:43
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én csak tőled idézek.

Ha egyértelműen fogalmazol, megértjük. Ha összevissza írsz, félinformációkat, akkor nem tudunk érdemben válaszolni.

2016. szept. 6. 12:53
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkora baromságnak tartom ezt az egészet. Mitől lesz ez különleges ha 20 keresztanyja meg keresztapja van egy gyereknek? De ha már lehet többet, nálunk ilyen biztos nem lenne, vagy mindkét tesó vagy egyik sem. De ha lenne olyan baráti pár akikkel vagyok olyan viszonyban, akkor őket választanám, pont azért, mert a tesók úgyis örökre nagybácsik lesznek.
2016. szept. 7. 16:05
 18/20 anonim ***** válasza:

"Nálunk öcsém lenne, illetve van a férjemnek is egy öccse és egy húga. Anyja és húga jehova tanúi, így a kislány kapásból kiesik. Öccse még marad talonban."

Ezt te írtad. Akkor hogy a csudába nem játszik az ő öccse???

2016. szept. 7. 17:14
 19/20 A kérdező kommentje:
az öccsét nem szeretnénk, a felsorolt indokok miatt, de attól még ott van, ezt jelenti a "talonban" szó
2016. szept. 7. 17:21
 20/20 anonim ***** válasza:
A talonban marad, meg a semmiképp sem lesz az kicsit üti egymást. De nem mindenki olvassa el az egészet, csak a fő kérdést és arra válaszol. Azért mert te össze vissza írogatsz még nem kell mást hülyének nézni. De egyébként sok boldogságot a babához.
2016. szept. 8. 09:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!