Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztszülős kérdés?

Keresztszülős kérdés?

Figyelt kérdés

Nálunk az a szokás, hogy a szülők testvére a keresztszülő. Nálunk öcsém lenne, illetve van a férjemnek is egy öccse és egy húga. Anyja és húga jehova tanúi, így a kislány kapásból kiesik. Öccse még marad talonban. Csak egy gyereket tervezünk.

Én szívesen megkérnék egy baráti párt, lehet úgy, hogy öcsém+a pár? Vagy az sok? Ha lehet, akkor nem venné ki magát hülyén, hogy az én öcsém lesz keresztszülő, meg a család számára tulképp idegen két ember, és férjem öccse nem?

Férjemet még nem kérdeztem, előbb szeretném tudni, kívülről ez hogy nézne ki. Öcséink 20 évesek, a pár korunkbeli, 25 éves pár.

2016. szept. 6. 09:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

De, nagyon hülyén jön így ki.

A baráti pár még ok, de akkor miért csak a te öcséd pluszban? Az ő öccse mivel "kevesebb", mint a tied?

Szerintem legyen csak a baráti pár.

2016. szept. 6. 09:53
 2/20 anonim ***** válasza:
Férjem egyke, nekem 2 fiútestvérem van és úgy döntöttünk legyenek ők, így csak 2 keresztapja van az elsőnek. A másodiknak férjem legjobb barátja és annak a felesége lett.
2016. szept. 6. 09:55
 3/20 anonim ***** válasza:
64%
Idétlennek tartom, amikor 4-5 keresztszülője van egy gyereknek. Minek?
2016. szept. 6. 10:02
 4/20 A kérdező kommentje:

nem kevesebb semmivel, csak neki egyáltalán nem számít semmit a vallás, mivel anyja jehova, fogalma nincs az egészről, kb, annyit tud mit ünneplünk karácsonykor.

Öcsém mindenképp lesz, mert ez a szokás nálunk, kérdés csak az, hogy a baráti pár legyen-e vagy sem.

2016. szept. 6. 10:04
 5/20 A kérdező kommentje:
és ez nem 4-5, hanem 1 +1pár
2016. szept. 6. 10:04
 6/20 anonim ***** válasza:
52%
Felesleges ennyi keresztszulo, elég mindkettőtök öccse.
2016. szept. 6. 10:15
 7/20 anonim ***** válasza:

"nem kevesebb semmivel, csak neki egyáltalán nem számít semmit a vallás"

"Öcsém mindenképp lesz, mert ez a szokás nálunk"

Kicsit furcsa vagy. Szóval öcséd sem azért lesz, mert ő vallásos, hanem mert ez a szokás.

Akkor a sógorod miért nem lehet keresztszülő, ha ez a szokás? Vagy a férjednél ne legyen szokás???

2016. szept. 6. 10:51
 8/20 A kérdező kommentje:

náluk nincs ilyen. Az én öcsém vallásos, gondoltam ilyen témában nem szükséges külön kiemelni, hogy egy keresztszülőnek szánt személy vallásos...

Az ő öccse semmiképp sem lesz emiatt.

A kérdés az volt, hogy csak az én öcsém, vagy a pár is. Nem igaz nem lehet megérteni.

És mivel nem egy családból származunk, a mi családunkban más a szokás, mint az ő családjában, nem tudom, ezen mi a meglepő...

2016. szept. 6. 11:02
 9/20 anonim ***** válasza:
Hát kíváncsi leszek mit fog szólni a férjed a két opcióhoz, miközben mindkettőből hiányzik az ő öccse.
2016. szept. 6. 11:06
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Ideje lenne közös szokásokat kialakítani...
2016. szept. 6. 11:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!