Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szántátok rá magatokat a...

Hogy szántátok rá magatokat a második gyerekre, akik sokat gondolkoztak rajta előtte?

Figyelt kérdés

Mindig 2 gyereket akartunk, de az első éveket nagyon nehéznek éltük meg, ezért a nagyobb korkülönbség mellett döntöttünk, viszont 5 évnél többet semmiképp se szeretnénk közöttük, egy iskolás mellett már nem akarjuk újrakezdeni az egészet.

A nagy jelenleg 3 éves, vele egyre könnyebb minden, de folyamatosan halogatjuk a második babát. Hogy még élvezzük ki a hármasban töltött időt, utazzunk kicsit újra, legyen időnk a házasságunkra is, stb.

Nektek mi adta meg a végső lökést, hogy jöjjön a második baba? Vagy legjobb korhoz kötni, hogy mondjuk 4 éves a nagy és akkor vágjunk bele?

tegnap 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem kellett ilyen löket. Mimdig két gyereket akartunk, és bár piszok nehéz volt a rosszalvó, hiperaktív elsővel, eszünkbe sem jutott, hogy emiatt ne legyen második.

Szerintem ahol halogatás van, ott annyira nem is szeretnének még egy gyereket.

tegnap 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az elsővel értek egyet. Három gyerekünk van és nem agyaltunk ennyit. Akartunk gyereket és kész. Nálunk 4.5 év lett az első kettő között (3-at akartunk, de nem jött össze előbb a baba). A második és harmadik között közel 2 év van. A 3 év korkülönbség a legoptimálisabb a tapasztalataim alapján.
tegnap 23:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Van igazság abban amit írtok, mert az elsőnél mi sem agyaltunk ezen, tudtuk hogy gyereket akarunk, és ezért mindent meg is tettünk (és tettünk volna, ha esetleg nem jön össze könnyen). Most is úgy érzem, hogy szeretnénk, de már nem azt hogy bármi áron. Ha esetleg nem jön össze a második, azt már megbeszéltük hogy emiatt nem fogunk kivizsgálásokra járni. Viszont úgy érzem azt is megbánnánk, ha esélyt sem adnánk egy második babának.
tegnap 23:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is épp agyalok rajta és igenis akarok 2 gyereket,de viszont semmi kedvem elölről kezdeni ezt a folytonos

nem alvást.

tegnap 23:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Nagyjából amúgy hasonlóan gondolom én is, a férjem is ahogy kiveszem a szavaiból, mert ő is úgy van vele, hogy jó lenne élni is meg egy gyereknek megadni mindent, de hát jó lenne ha lenne tesója. Én is amúgy 2 gyerekre vágytam mindig is, a szülés meg a kezdeti időszak elég nehéz volt, ezért eleinte volt bennem para, viszont mivel pár év múlva 40 leszek és afelett már tényleg nem igazán szeretnék babázni, így arra az elhatározásra jutottunk mi is, hogy nyáron lesz 1 éves a pici, abbahagyom a gyógyszert, aztán meglátjuk mit dob az élet. Ha nem lesz tesó, nem lesz, nem fogunk összeroskadni valószínűleg, ha meg sikerül boldogok leszünk :) Legalább az esélyt megadjuk a dolognak
ma 03:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!