Ha nem kereszteljük meg a babát, szoktak/lehet keresztszülőnek jelölni valakit?
És volt valami extra körülmény ahogyan felkértétek őket, vagy csak megbeszéltétek és annyi?
Gondolom, lehet, mert tulajdonképpen bármit lehet, csak érdekelt, hogy más is gondolkodott/gondolkodik -e hasonlóban.
Első vagyok. Már a pici születése után megkértük a leendő keresztanyát, hogy vállalná-e. Mi terveztünk keresztelőt, csak később. Azóta elváltunk, így ez szóba sem jött, én továbbra is szeretném hogy legyen keresztelő de egyelőre nem lesz, főleg mert az én barátnőm lenne a keresztanya.
De ettől még ugyanúgy keresztanyának tekintjük, ha soha nem lesz megkeresztelve ez akkor is így marad.
Köszönöm a válaszokat!
Mi nem vagyunk vallásosak, így nem tervezzük, hogy meg legyen keresztelve a pici, viszont keresztszülőkben meg gondolkodunk.
"Mi nem vagyunk vallásosak, viszont keresztszülőkben meg gondolkodunk."
Ezt nem értem.
A keresztszülő "feladata", hogy vallásosan nevelje a gyereked. Ha nem vagytok vallásosak, nem is akarjátok gyakorolni, akkor minek keresztszülő?
Ajándékot bárki vehet a gyereknek, és szülinapjára is bárkit hívhatsz, bárki szeretheti, foglalkozhat vele, nem kell ahhoz semmilyen "titulus".
Nyugi.
Nalunk sincs hivatalos keresztszulo.
Mindkettonek van "keresztapja,keresztanyja" de csak ugy siman.a mamak ragaszkodtak a keresztelohoz,mi nem szerettuk volna.igy ez a megoldas maradt.
A kutyanak nem kell azt tudnia,hogy hivatalosan nincs megkeresztelve.
Amugy pedig a csaladi szokas szerint lett valasztva keresztszulo.az elsonek batyam es apa testvere,a masodiknak ocsem es unokahugom.tehat kor alapjan,elobb a ket idosebb majd a fiatalabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!