Csak a házaspár egyik tagját felkérni keresztszülőnek szokás?
Sógornőm terhes. Náluk szokás a nagybácsit,nagynénit felkérni. A férje egyke,unokatesói sincsenek.
Férjem és a nővére van csak tesók. Ők jóban vannak úgyahogy,mi viszont ha csak csendben is de utáljuk egymást.
A gyerek katolikus lesz,férjem református.
Fel fogják tudni ugy kérni hogy csak ő,én nem? ( én papiron katolikus,amugy ateista vagyok,és templomban sem házasodtunk). Gondolom keresztanya meg távolabbi rokon vagy barátnő,nem kérdeztem,férjem sincs felkérve hisz meg sincs a gyerek(+ lehet miattam fel se kérik,inkább szakitanak a hagyományokkal)
Azt nem tudom, hogy katolikusoknál fel lehet e csak az egyik felet kérni, viszont az biztos, hogyha a gyerek katolikus lesz akkor a keresztszülei is csak katolikusok lehetnek. Valamint ketten nem lehettek a gyerek keresztszülei csak ha volt templomi esküvőtök is .
A fent leírt szituban se a férjed (mivel református), se ketten közösen (mivel nem volt katolikus templomi esküvőtök) nem lehettek keresztszülők.
Nálunk hasonló a szitu, csak a másik oldalról. Mi vagyunk a gyereket váró pár.
Az első fiúnknak a párom egyik öccse és az élettársa a keresztszülei.
Most várjuk a 2. gyerkőcünket. A másik sógorom ideális jelölt lenne (rosszul esett neki, hogy a tesója egyik gyerekéhez sem kérte fel keresztszülőnek, 3 van nekik), de az ő barátnőjével nemcsak csendben, hanem rendesen utáljuk egymást. De senkivel sem beszél a családban, anyósékkal sem, mindenkit levegőnek néz.
Ő a barátnője nélkül nem vállalná, így inkább meg sem kérjük.
Én nem is akarok keresztszülő lenni, mi nem is kereszteltük meg a gyereket,majd megkeresztelkedik vagy felvesz olyan vallást amilyet akar,ha felnő.
Férjemet fogom akkor sajnálni,ő biztosra veszi hogy ő lesz a keresztapa.(bár gyakorlatilag ő is ateista,így nem értem,nem hisz,templomba meg csak akkor megyünk ha temetés vagy esküvő van)
Külön felkérni pofátlanság, illetlenség.
A felkérést visszautasítani szintén.
Reménykedj, hogy baratokat választanak inkabb.
Engem csak nem kérnek fel... Remélem.
Bár tökmindegy hogy kereszszülőként vagy nagynéni nagybácsiként kapja az ajándékot a gyerek.
(Van már a férjemnek egy keresztfia,még azelőttről hogy megismertem,ott is kb ennyiről szól a dolog,igaz ők reformátusok)
Nem tudtam,vagyis sosem érdekelt.
Egyházi (katolikus) esküvőjük volt,ott nem volt gond hogy református,a férjem volt az egyik tanu,semmit nem kértek,meg sincs a papirja h meg volt reformatusnak keresztelve.
Nem tudom elvegyek e a kedvét,h csak nagybácsi lesz. (Aztán lehet van pap aki kis plusszpénzért megoldja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!