Szerintetek szép, vagy elcsépelt, őskori szokás ez?
János?
Nekem nem tetszik maga a szokás. Bár ha épp a párom neve lenne az, ami nekem borzasztóan tetszik, akkor nem bánnám ha Marcinak és Kismarcinak kéne szólítani őket.
Mindegy, a kérdésre válaszoltam.
Amúgy innen vettem, szemezgethetsz még véleményeket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Sztem borzasztó szokás. 30 évesen is kis x-nek nevezik a gyerekrt mertmáshogy nem tudják megkülönböztetni.
Amúgy egyszerűen nem értem h mi ebben a jó? Mi ert rt adja vki ugyanazt. Más ember mas személyiség. Megérdemel egy saját nevet az a gyerek.
Maga az elképzelés szép dolog, de egyben régi szokás is, olyan értelemben is, hogy ma már jóval kevesebb példa van rá, mint régen.
Nálunk a neveknél kritérium, hogy közeli családtagét ne kapja. A gyerek egy különálló személyiség, jár neki a saját név. Esetleg 2. névnek még oké, de én nem adnám. Ettől függetlenül mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!