Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép, vagy elcsépe...

Szerintetek szép, vagy elcsépelt, őskori szokás ez?

Figyelt kérdés
Ha apuka nevát kapja meg az elsőszülött fia? Ti hogy érzitek?
2015. szept. 3. 09:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez a szülők totális önbizalomhiányát mutatja, hogy még egy új nevet se képesek kitalálni. Párom unokatesójáéknál mindenki Jancsi, van kisjancsi, nagyjancsi, kopasz jancsi, meg kövér jancsi, katasztrófa.
2015. szept. 3. 13:42
 22/27 anonim ***** válasza:
91%
Hülyeségnek tartom, azonkívül kicseszés a gyerekkel is. Ami 100 évvel ezelőtt divatos név volt, az lehet rém ciki is manapság. Kisbéla, kisjózsi, kispista... De ha ettől el is tekintünk, mi van ha a feleség családjában meg pont az a divat, hogy onnan örökítik tovább a neveket? Hogy egyeznek meg, ki adja fel a saját családjának a hagyományát? Nem értem miért nem lehet szimplán tetszés szerint nevet választani, miért kell egy ósdi szokást követni, ami amúgy mindenkinek csak nyűg, csak a szenilis nagyszülők lelki világa lesz megbékélt...
2015. szept. 3. 14:51
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk apuka nevét kapta a legidősebb fiam ,aztán második fiam ritka magyar fiu nevet kapott ,kislányom az én nevemet kapta ami ritka már .
2015. szept. 3. 21:24
 24/27 A kérdező kommentje:
21, mekkora egy bunkó paraszt vagy...
2015. szept. 4. 11:02
 25/27 A kérdező kommentje:
22, és te honnét veszed hogy 50 éves az apuka? Az én párom 28 éves... És nem őskori neve van. Uramatyám, lássatok már tovább a szemeteknél. A fajtátoktól szégyenli mindenki ezt a szép szokást.
2015. szept. 4. 11:04
 26/27 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező!

Azzal beszélsz így legközelebb, akitől ezt a stílust eltanultad! Mi az, hogy a fajtátoktól? Persze, ha a kedves édesanyád ilyen alpári stílusban kommunikált veled, akkor őt kérd számon.

Azzal kezdődik, hogy kikérted mások véleményét. Ha olyan hülye vagy, hogy nem jut eszedbe, hogy ilyen esetben kapsz a te nézeteddel ellentétes véleményt is, akkor inkább ne írj ki ilyen kérdést, mert odáig nem jut el a gondolkodásod, hogy akceptáld mások nézeteit.

Továbbá: sehol nem írtam, hogy a férjed 50 éves. A kérdés úgy hangzott, hogy az első szülött fiú az édesapja nevét megkapja, mi a véleményünk erről a SZOKÁSRÓL. A szokás szó már önmagában feltételezi, hogy az adott családban több generáció óta hagyomány ezt csinálni, nem kell a férjednek 50 évesnek lennie ahhoz, hogy Pista legyen. (Ciki, ha a saját kérdésedet sem tudod értelmezni)

Itt az egyetlen tahó te vagy, mert mindjárt mocskos alpári stílusban nekiugrottál annak, aki nem veled ért egyet, bár a kérdés egyértelműen úgy lett fogalmazva, hogy az magában hordoz több véleményt is. A "ti hogy érzitek" kérdésbe ráadásul semmi jogod belekötni, valaki gondolhatja rosszul, hallhatta rosszul, de olyan nincs, hogy valamit rosszul érez, az emberek érzéseibe nem lehet belekötni. Én úgy éreztem, ahogy leírtam. És a poén az egészben, hogy a saját szavaiddal vágok vissza. Na én mentem, nem szokásom olyanokkal kommunikálni, akiknek kilóg a kapanyél is a szájából.

2015. szept. 4. 12:17
 27/27 anonim ***** válasza:
Én anyukám nevét kaptam, de a bátyám (ő az elsőszülött) nem az apukámét. Pedig apukám felmenői között van vagy 5-6 zsinórban. Ha szép neve van a szülőknek, ami tetszik nekik, miért ne adhatnák a gyereknek? Ha meg nem annyira tetszik, csak a hagyomány miatt, oltári butaságnak tartom továbbadni a nevet.
2015. dec. 30. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!