Bocsi, ez biztos buta kérdés lesz, de szerintetek a kisgyerekek látják a szellemeket? Vagy valami természetfelettit?
Vagy szimplán csak arról van szó, hogy butáskodik? Esetleg túl nagy a fantáziája?
A kishúgom 3 éves és mostanában kezdte ezt csinálni, de már a hideg kiráz tőle, komolyan.
El kell mondanom, hogy nemrég költöztünk új házba, lehet, hogy ez is közrejátszik a viselkedésében, de én meg túl sok horrorfilmet láttam már és kezdek tényleg félni.
Csak pár példát írok.
Ülünk a nappaliban, legózok vele, és egyszer csak meredten elkezd bámulni a hátam mögé, mintha ott állna valaki. Hátranézek, de nincs mögöttem senki. Kérdezem, hogy "Mit nézel?" ő meg erre csak annyit mond, hogy "A bácsit." De nem áll mögöttem senki, ő meg konkrétan néz valakit, látom a kis szemén, ahogy fókuszál!!
És amúgy sem hiszem, hogy 3 évesen ilyet kitalál egy kisgyerek, de persze lehet, csak eddig ilyet nem csinált és ez már nekem egyre ijesztőbb!
Vagy múltkor pl valamelyik hétvégén kimentem vele játszani az udvarra, anyu bent főzött, erre a húgom hirtelen megáll és elkezd integetni a házba nevetve, de mikor kérdezem, hogy anyunak integet-e, akkor rázza a fejét, hogy nem, nem anyunak. Kérdeztem, hogy de akkor kinek? És akkor is elkezdte mondogatni, hogy csak a bácsinak int pápát...
Kérdeztem többször is, hogy milyen bácsiról beszél mindig, de ilyenkor vagy megvonja a vállát, vagy olyan is volt, hogy csak mutogatott egy pontra, mintha ő látná, hogy ott van "a bácsi", de én hiába nézek oda, nincs ott soha semmi sem.
Ez normális egy 3 éves kislánynál???
Anyunak már mondtam, és szerinte túlreagálom, de neki még sose említette a húgom a bácsit, mindig csak nekem mondja, ezért anya nem is vesz komolyan!
Múltkor kérdeztem a húgomtól, hogy anyunak miért nem mesél soha a bácsiról, erre azt mondta mosolyogva, hogy titok. Ne nézzetek bolondnak, légyszi, de a szőr is feláll ilyenkor a hátamon!
Szeretnék válaszokat kapni tőletek! A neten azt olvastam, hogy a kisgyerekek érzékenyek olyan dolgokra is, amit mi nem látunk. Mint ahogy pl az állatok előre megérzik a földrengést... lehetséges, hogy akkor a húgomnál is valami ilyesmiről van szó és lát olyan dolgokat, amiket mi nem?
Segítsetek, mert komolyan kikészülök!
13/L
hülyét kapok attól, hogy nálunk évek óta időnként sétálgat a lakásban egy "sötét bácsi". olyan, mint apa, csak sötét, és néha kalap van rajta. az előszbában mászkál leginkább meg a gyerekszobában a szekrény körül.
mondtam a gyereknek, hogy ha zavarja, hogy ott van, akkor legközelebb szóljon rá, hogy menjen innen.
gyanítom, hogy este a ház előtt elmenő autók reflektorai és a fák, meg a függöny ráncai teszik ezt... de közben egészen biztos vagyok benne, hogy a gyerekek látnak olyan dolgokat, amiket mi nem.
ja, kisfiam 5,5 éves. olyan 2-3 éve mondta először.
A fiam volt ilyen, elég sokáig, 7-8 éves koráig.
Most tizenhét. Azt mondta nekem egyszer, hogy ő nem fél már semmitől, mert gyerekkorában már mindent látott, amitől félni lehet.
Tehát ő nem felejtette el.
Vannak, akik érzékenyebbek erre a spirituális világra. Örülök annak, hogy én nem tartozom közéjük.
Szia!
Most én is biztos kivágom a biztosítékot pár emberkében,de vállalom!
Az én kisfiam nincs még 2 éves,nagyon okos,szépen beszél már.Pár hete kezdte,ezt a "bácsizást".Főleg a szobájában mondta,de volt,hogy éjjel felkelt,hogy ő tejcsit akar inni,kimentem vele megmelegíteni,ott is elkezdte,hogy "ott a bácsi" és mutatott az egyik irányba.
Én is szkeptikus vagyok,de minden ilyennél kirázott a hideg.
Pár hete nem akar este az ágyában aludni (vagy nehezen alszik el,vagy éjjel sírva kiabál,hogy menjünk oda.)Egyik reggel megkérdeztem miért nem akar az ágyábal aludni,mire közölte,hogy fél,mert ott a bácsi.
Én elhiszem,hogy lát valakit és ez engem is megrémít.
És amitől dilisnek fog titulálni pár ember..Nem akartam így élni,hogy fél minden este elaludni a kisfiam,ezért felkerestem egy ismerőst.Ő spirituális dolgokkal foglalkozik.Elmondta,hogy lehetséges,hogy valóban látja,mert neki még nyitva van a harmadik szeme.Kb 7 éves korig lehetséges ez.Akit meg lát,lehet hogy a lakásban élt,vagy annak az illetőnek egy rosszakarója.Ezért félhet tőle.
A ti esetetekben viszont nem hiszem,hogy gonosz szellem lehet.Ha a kishúgod nem fél tőle.
Nálunk a látó ismerős csinált egy "takarítást" a lakásban.Elméletileg ezzel elűzte a gonosz szellemet.Régen én mondtam volna elsőre magamra,hogy bolond vagyok..csak hát úgye az ember ilyen,amíg nem tapasztalja a saját bőrén,addig nem hisz semmit.
Amúgy hallottam már másik esetről,hogy pici lányt halálra rémített egy "néni",mert folyton az ágyánál ült..
Szerintem higyjünk nekik és ha van rá lehetőségünk csináltassunk egy ilyen tisztítást.(ha nem is hiszünk benne)
Nekemm az a legfontosabb,hogy a kisfiam végre rémület nélkül tudjon a saját szobájában aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!