7 év együttélés után a párom szerelm, es lett. Elkoltöztem. Maradt egy ház, meg agy autó aminek a törlesztését én fizettem. Többi lent?
fizetek 30000 ft gyerektartást,plusz vásárolom a ruhákat,hozom viszem héthetnte stb.Most lett egy fiatal pasija,aki odaköltözött hozzá.
van jogi lehetőség arra,hogy a gyerektartást egy bankszámlára utaljam,ami a gyerek nevn lenne?
Ha nincs bírósági határozat, akkor ne fizess gyerektartást, viszont tegyél félre minden számlát és csekket, amivel igazolható, hogy Te fedezed a gyerek kiadásait (ruha, suli, étkezés, táborok stb.). Ha a kocsi a neveden van, akkor hozd el, ha nem, akkor így jártál, de ne fizess utána semmit.
A ház tulajdoni része hogy van?
Vizet, villanyt, etc is használ a gyerek, gondolom, a számla arányos részét nem te fizeted.
Nem véletlenül keresett mást a felséged az írásaid alapján.
Az már teljesen mindegy, hogy miért ment tönkre a kapcsolat (bár egy perben apuka szemszögéből jól mutathat, ha anyuka esetleg félrement és/vagy labilis).
Az anyagi részét nézve, ha igaz, amit a kérdező ír, hogy ő fizette a ház és kocsi törlesztőjét azután is, hogy elköltözött, fedezi a gyerek legtöbb kiadását, emellett havonta 30 ezret tejel anyucinak, akkor jó nagy balek lenne, ha ebben a formában mosolyogva finanszírozná tovább ezt.
na,ennyire valóban nem voltam szőrszálhasogató.a villany eszembe sem jutott.hogy pl mennyivel megdobja a számlát ha egy személyel többen ülnek a csillár alatt :D
a viz meg furt kutból jön,a telekről.a fütés vegyeztüzelésü kazán,amibe amig ott éltem én szereztem a fát,utánna meg felét beszereztem.
és valóban,amióta eljöttem,a netet meg a tv-t nem fizettemű
3. vagyok.
vagyonmegosztási pernek hívják. ilyenkor minden közös vagyonotokat leltárba vesznek amit az együttélésetek alatt szereztetek. ergo autó, ház, székek, csillár ha már említetted, de még egy értékesebb könyvet is akár. mondanak egy mai árat rá, aminek a felét megítélik neked, hogy fizesse ki. ha ezt mondjuk nem tudja, akkor pl. az autót neked adják meg a csillárt is amivel kedvedre rendelkezhetsz.
a gyerektartás mint ahogy a nevében is benne van a gyermek tartására van. tehát a rezsire és az ételre, ruházásra,. iskoláztatásra. el kell menni szintén bíróságra és akkor a gyermek kiadásainak a felét megítélik gyerektartásként. neked ezt kell fizetned és akkor anyuka megveszi a dolgokat meg kifizeti,neked meg semmit nem kell venned neki ha nem akarsz.
vagy az is lehet, hogy ügyvéd jelenlétében írtok egy papírt, hogy anya nem kér gyerektartást. ez is lehet, nekem van ismerősöm akinek a bíróság nem ítélt meg fizetnivalót mert a közös lakást és autót otthagyta az apa. ilyen is van, menni kell és végére járni mivel teszel jót és mi az amit tényleg fizetned kell.
az mondjuk tényleg baromság. hogy játszod a mártírt, mindent otthagysz, minden költséget állsz és ezek után még fizetsz is. intézd hivatalosan, az a legtisztább
teljesen igazad van,3as,19 es :)
korrekt válasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!