Az anyósom megőrjít! Többi lent. Ötletek?
Párodnak elmesélted az ilyeneket? Az én párom ő maga szólna rá, hogy ez nem normális viselkedés. Én is kismama vagyok de hál istennek minden rendben van az anyósom körül... Heti 1x lát megkérdezi hogy vagyok megsimogatja a pocakom és kész! Nekem ennyi épp elé meg szerintem neki is :D (nekem első baba, neki 5. Unoka :D)
Szerintem a megoldás a párodnál kezdődhet :)
Indítás azzal, hogy még akarod őrizni a jó viszonyt, de... és akkor elmondod neki, mi a gond.
Hivatkozhatsz arra, hogy a te édesanyádtól is sok lenne ez, és ő is megérti, ha nemet mondasz valamire.
Illetve hogy a babavárás időszakát és a szülés utáni időszakot is szeretnéd a pároddal megélni, ez a ti intim magánügyetek. Nem szeretnéd bevonni a tágabb családot sem a szülésbe, sem a gyerekágyas időszakba, tessék tudomásul venni.
Ha besértődik, de nem áll le, akkor meg egyszerűen küldd el a pi.ba. Aztán hivatkozz a hormonokra. ;)
Most állítsd le, mert később durvább lesz.
Felnőtt ember vagy, neked kell ezt megoldanod! Olyan nincs, hogy bemegy veled, elkísér, meg SZÜLNI megy veled, ha TE NEM akarod!
,,Nagyon kedves tőled, hogy ennyit segítesz, de úgy érzem, hogy ez számomra sok. Nem szeretnélek megbántani, hiszen tudom, hogy jó szándék vezérel, de kérlek hagyd meg számomra azt a szabad teret, amire szükségem van. Attól tartok, hogy ha ez így folytatódik elmérgesedhet a viszonyunk, így inkább most mondom még mielőtt konfliktus lenne belőle. Szívesen fogadom a tanácsaidat, de ennyi segítséget nem szeretnék elfogadni. Remélem megérted.''
Szerintem egy ilyesmi nem bántó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!