Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Én engedjek...

Ti mit tennétek? Én engedjek vagy inkább vállaljam fel a konfliktust?

Figyelt kérdés

35 hetes kismama vagyok. Anyámmal sosem volt felhőtlen a kapcsolatunk, szerintem kifejezetten rossz szülő (volt veréstől kezdve minden kiskoromban) . Évekig nem is beszéltem vele, mikor terhes lettem megkeresett " bocsánatot kért" és elkezdtük nagyjából tartani a kapcsoaltot. Beszélő viszonyban vagyok vele, de felejteni/megbocsájtani nem tudtam. Párom tud mindenről, ami régen történt így kifejezetten utálja az anyósát, nem szeretné beengedni majd a lakásba, illetve nem akarja, hogy a baba kapcsolatba kerüljön vele.

Anyám folyamatosan szekíroz, hogy ő majd bejön a kórházba, meg dajkálja a picit stb, de én sem szeretném ezt. A kórházba közeli hozzátartozót akarok fogadni (párom,nővérem), anyámat nem tartom annak. Mikor ezt megmondtam neki, természetesen jött a sértődés meg a vagdalózás, hogy de ő az anyám és mit képzelek magamról. Ezek után azt már nem is akartam pedzegetni neki, hogy azt sem szeretném, ha a babával "szoros" kapcsolatot alakítson ki.

Ha meg akarom szakítani vele a kapcsolatot, akkor megint zaklatni fog, amíg szóba nem állok vele, még a lakáshoz is képes lenne eljönni razziázni, mert az ismerősök miatt kell a látszat, hogy ő jó nagymama.

Hogyan oldanátok meg a dolgot? Viseljem el, hogy látogatja a babát, felvállalva a konfliktust a párommal? Vagy tiltsam el anyámat a gyerektől úgy, hogy lehet azután zaklat illetve lehet testvérem is megsértődik rám?

2016. aug. 26. 09:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
De azt írod, hogy évekig nem beszéltél vele, most keresett meg. Akkor most kell a határokat tisztázni. Mert ha megsértődik, akkor maximum meg lesz sértve, de ti élhetitek legalább a normális életeteket. Semmiképp nem engedném egy ilyen szülőnek, hogy a családomat veszélyeztesse.
2016. aug. 26. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!