Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, szerintetek mennyire...

Szülők, szerintetek mennyire vagytok szigorúak? Mások hogy látják?

Figyelt kérdés
Én szerintem ennyi szigor kell főleg hogy 4 kamasz (is) van. Mások szerint nagy nálunk a szigor.
2016. aug. 22. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Anyám szerint nagyon engedékeny vagyok és fát lehet hadítani a hátamon. Baratnőm szerint olyan közép tájékon lavírozok, ami szerinte tök jó . Ő kifejezetten engedékeny. Én úgy érzem magamat, hogy fontos dolgokban szigorú és következetes, ami nem fontos ott kompromisszum képes vagyok.
2016. aug. 22. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:
Anyu és anyósom szerint engedékeny vagyok,és nem vagyok elég határozott. Más velem egykorú szülő társam szerint pedig szigorúbb vagyok az átlagnál. Szóval olyan közép kategóriás lehetek.. :)
2016. aug. 22. 15:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Anyukám szerint botrányosan engedékenyek vagyunk, anyósom szerint meg túl szigorúak. Amíg Magyarországon éltünk, inkább az engedékeny szülők táborát gyarapítottuk, bár ezt nehéz megítélni, inkább kevésbé féltettem őket, mint a nagy átlag. Egy éve külföldön élünk, itt ugyanezzel a neveléssel kimondottan szigorúnak számítunk.
2016. aug. 22. 15:42
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Exem mondja állandóan,hogy túl szigorú vagyok,mindig nemet mondok a gyereknek,állandóan rászólok mindenért. Tényleg sokat fegyelmezem,hisz ki nevelje ha nem én. Sokat relatív... Nem rossz még egyenlőre,4éves lesz. De pl nem engedem hogy a szökőkútban szaladgáljon,mint sok más szülő. Nem szaladgálhat az utcán,nem nyomkodhatja a számítógépet,mint az apjánál. Nem nyúlkál a telefonhoz. Rászólok ha hangosan beszél. Stb. Nem szeretném ha olyan lenne majd,mint ezek a mostani semmirekellő fiatalok.
2016. aug. 22. 16:13
 5/8 anonim ***** válasza:
82%

Komolyan azt hiszed, hogy a mostani fiatalok attól rosszak, mert a szökőkútban szaladgálhattak?

Én kifejezetten engedékeny vagyok, mások is ezt mondják és én is belátom. De csak az ilyen semmitmondó dolgokban. Amik lényegesek abban én illetve az apjuk dönt. Bár az életkorukból adódóan sok ilyen azért még napi szinten nincsen.

Szerintem éppen azokból válnak az olyan "semmirekellők", mint fentebb említették, akik örökös korlátok közé vannak szorítva. Mert amikor majd abba korba kerülnek, amit túlélni szülőnek, gyereknek egyaránt nehéz, majd ezek a "nagy szigorban" nevelt gyerekek úgy érzik végre a saját maguk ura- amit eddig egyáltalán nem érezhettek, mivel csak korlátokba ütköztek- és most végre megtehetik amit csak akarnak.

Én már most úgy viszonyulok hozzájuk, mint akik "beszámíthatók", mivel azok is. Szerintem ha nem szaladhat előre 3 házat vagy éppen a szökőkútba nem mehet bele (én sem díjazom azt, amikor konkrétan fürdetik benne a gyereket, nem erre célzok) vagy nem ehet édességet, stb... Ezek olyan piti dolgok, amikből később lehetnek óriási bajok. Engem nagyon liberális szülők neveltek a 4 testvéremmel együtt. Egyikőnk sem járt börtönben, de még csak a szülőknek sem kellett bejárniuk a suliba.

Visszatérve rám. Amikor terhes voltam az első gyerekemmel, volt a családban egy iszonyatos ellenpélda. Az anya iszonyú türelmetlen volt, örökösen kiabált a gyerekekkel, semmit sem engedett meg nekik. Akkor láttam, hogy nekünk a szüleinkkel milyen aranyéletünk volt és hogy a nevelés nem ott kezdődik, hogy a gyereknek nem lehet nagy hangja, nem szaladgálhat (nyilván nem a főút mellett gondolom), nem követhet el hibákat következmények nélkül.

Egy szintén 4 éves és egy 2 éves gyerek (terhes) anyukája

2016. aug. 22. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Én hol közép hol nagyon szigoru vagyok .
2016. aug. 22. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

Mit értünk szigorú alatt?

2 éves, egyrészt igyekszem minimalizálni az eshetőségét, hogy állandóan nemet kelljen mondani (pl. nem hagyok előle veszélyes, törékeny dolgokat, így nem kell rászólnom, hogy ne ugráljon a laptopon vagy ne igyon bútortisztítót).

A szabályok következetesek, amit nem szabad, azt soha nem szabad. De tiltani lehet ordítva is és nyugodt, határozott hangon is - ezért is kérdeztem, hogy ki mit ért szigor alatt.

2016. aug. 22. 17:12
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
Azért a nem.engedem a kútba és az állandó korlátok közé szorított gyerek között is van jó adag különbség szerintem. De kinek mi a szigorú. Van aki nem ad csokit a gyereknek,nehogy elhizzon. Én adok,mert cérna alkat. Ha maradni akar mamánál,maradhat,max.nem megy oviba és ennyi (messze laknak). De mint én írtam is,nekem nem rossz a gyerek,nem szalad el,sosem tette,ő ilyen jellem. Mellé mi rengeteg élményt próbálunk neki adni,sokat megyünk kirándulni,pl az egyik tóba is simán dobálhatta a köveket. Tehát szerintem pont annyira fogom őt,amennyire kell. Nekem nem szimpi ha egy gyerek az utcán repeszt,mint állat,a szülő meg ordit mint a sakál és felképeli a gyereket,vagy ellenkezőleg jól megöleli,mintha jól viselkedett volna. De minden embernek van egy képe,mi helyes és nem. Ez majd évek múltán válik el,jó munkát végzett-e.
2016. aug. 22. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!