Szülők, szerintetek mennyire vagytok szigorúak? Mások hogy látják?
Komolyan azt hiszed, hogy a mostani fiatalok attól rosszak, mert a szökőkútban szaladgálhattak?
Én kifejezetten engedékeny vagyok, mások is ezt mondják és én is belátom. De csak az ilyen semmitmondó dolgokban. Amik lényegesek abban én illetve az apjuk dönt. Bár az életkorukból adódóan sok ilyen azért még napi szinten nincsen.
Szerintem éppen azokból válnak az olyan "semmirekellők", mint fentebb említették, akik örökös korlátok közé vannak szorítva. Mert amikor majd abba korba kerülnek, amit túlélni szülőnek, gyereknek egyaránt nehéz, majd ezek a "nagy szigorban" nevelt gyerekek úgy érzik végre a saját maguk ura- amit eddig egyáltalán nem érezhettek, mivel csak korlátokba ütköztek- és most végre megtehetik amit csak akarnak.
Én már most úgy viszonyulok hozzájuk, mint akik "beszámíthatók", mivel azok is. Szerintem ha nem szaladhat előre 3 házat vagy éppen a szökőkútba nem mehet bele (én sem díjazom azt, amikor konkrétan fürdetik benne a gyereket, nem erre célzok) vagy nem ehet édességet, stb... Ezek olyan piti dolgok, amikből később lehetnek óriási bajok. Engem nagyon liberális szülők neveltek a 4 testvéremmel együtt. Egyikőnk sem járt börtönben, de még csak a szülőknek sem kellett bejárniuk a suliba.
Visszatérve rám. Amikor terhes voltam az első gyerekemmel, volt a családban egy iszonyatos ellenpélda. Az anya iszonyú türelmetlen volt, örökösen kiabált a gyerekekkel, semmit sem engedett meg nekik. Akkor láttam, hogy nekünk a szüleinkkel milyen aranyéletünk volt és hogy a nevelés nem ott kezdődik, hogy a gyereknek nem lehet nagy hangja, nem szaladgálhat (nyilván nem a főút mellett gondolom), nem követhet el hibákat következmények nélkül.
Egy szintén 4 éves és egy 2 éves gyerek (terhes) anyukája
Mit értünk szigorú alatt?
2 éves, egyrészt igyekszem minimalizálni az eshetőségét, hogy állandóan nemet kelljen mondani (pl. nem hagyok előle veszélyes, törékeny dolgokat, így nem kell rászólnom, hogy ne ugráljon a laptopon vagy ne igyon bútortisztítót).
A szabályok következetesek, amit nem szabad, azt soha nem szabad. De tiltani lehet ordítva is és nyugodt, határozott hangon is - ezért is kérdeztem, hogy ki mit ért szigor alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!