Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akkora baj, ha valaki a...

Miért akkora baj, ha valaki a saját nevét adja a gyerekének? Miért kell mindenáron valami nagyon különleges, egyedi nevet adni?

Figyelt kérdés
Pláne, ha a különleges név olyan, hogy a gyereknek majd háromszor kell elmondania bemutatkozáskor, mire megértik.
2016. aug. 21. 13:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én egyre inkább úgy érzem, hogy kicsit túl van itt reagálva ez a névadás dolog. Mi a gond azzal, ha valaki az édesanyja/édesapja után kapja a nevét? Nővéremet és anyukámat is Juditnak hívják. Sosem volt kavarodás abból, hogy kiről van épp szó, senkiben sem lett sérelem amiatt, hogy pl nekem"saját" nevem van, míg nővérem csak anyukámét viselheti, vagy bennem, mert akkor engem biztos nem szeretnek annyira, hszen csak egy random nevet kaptam a vén listáról. Ezek mondvacsinált problémák.

Meg ugye mi számít különlegesnek? Sokan pont itt gyakorin lehurrogták a Filoména nevet. Hát mit ad Isten, van Filoména ismerősöm, teljesen normális, jól szituált, jó indulatú nő. Senki nem rökönyödött meg, mikor bemutatkozott, senkinek nem kellett elismételni, senkinek nem kellett lebetűzni.

Arról nem is beszélve, mikor bármilyen névben találnak egyesek vmi kivetnivalót. Barnabás ne legyen, mert hát mi barna? A kaki, hahaha. Ne legyen Fanni, mert benne van a fa szó és akkor faszállító hahaha. És azért lássuk be, itt gyakorin is elég ritka, hogy valaki direkt idióta nevekre kérdez rá, pl Eszmeralda, Izaura, Orália. A többség mind olyan nevet ír, ami viselhető.

2016. aug. 22. 09:54
 22/23 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez nem akkorra baj, a régi időkben, 70-80-as években nagyon sok családban így volt. Pl. dédnagymamám-mamám és anyum keresztneve is ugyanaz. Nálunk lányunk esetében nem tudtunk sokáig dűlőre jutni, így azt mondtam, hogy ha nem találunk olyan nevet, ami mindkettőnknek tetszik, az én nevemet kapja majd.
2016. aug. 22. 10:27
 23/23 anonim ***** válasza:

Üdv, itt Eszter. Apámnak Eszterke, hiába leszek 28.

Anyukám Klára. Azt tudom,hogy azért nem kaptam az Ő nevét,mert Ő világ életében utálta azt. Bátyám Apám után kapta a nevét, húgunk megint csak más nevet visel.

Volt barátnőmnél a nők Évák a férfiak Lászlók. Nem hallottam sosem azt a barátnőmtől, hogy milyen rossz hogy úgy hívják,mint az anyját...holott füstölt mint a gyárkémény és a stampó fenekére is nézett rendesen :D De a nevével sose volt baja.

A lényeg, hogy mindenki egyéniség akar lenni. Mi ennek az eredménye? A Raffael István Noel-ek és a Kovács Euridikék. Valamivel ki KELL tűnni a tömegből, különben nulla vagy, csak egy vagy a tömeg közül. Pedig aztán mikor 5 éve minden második gyerek Bence volt....szerintem az a tömeg, ami beolvaszt és nem leszel különb a másiknál, legalábbis a neved alapján biztos nem.

Lassan le cseng ez is. Majd divatba jön még a László, István, Erzsébet, Terézia, mint a trapéz nadrág meg a holdjáró cipő.

2016. aug. 22. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!