Miért akkora baj, ha valaki a saját nevét adja a gyerekének? Miért kell mindenáron valami nagyon különleges, egyedi nevet adni?
Én hallottam gyerektől már olyat(ő az anyja nevét viselte, testvére meg egy újat)hogy testvérének mondta, hogy téged biztisan jobban szeretnek, mert neked saját neved van.
Ha ugye a gyermekek nem is látják jól a dolgokat, ennek azért mégis van jelentéstartalma. Ő nem anya és nem anya életét fogja élni, hanem egy másik ember.
Nem tudom, én nem feltétlenül tartom károsabbnak, ha mondjuk egy anya Eszter, a lánya meg Eszter(ke) lesz, mint azt, hogy pl. Sziénának nevezik, azzal az indokkal, hogy ő egy egyedi élőlény, és aztán már ovitól kezdve csúfolják, meg magyarázkodnia kelljen, hogy mi is a neve. Szerintem sokkal kevesebben gondolják a való életben, hogy azért nevezi el valaki saját magáról a gyerekét, mert "klónozni" akarja magát, mint ahányszor ezzel érvelnek.
(Amúgy csak elméleti a kérdés, az se biztos, hogy lesz valaha gyerekem.)
Nem vagyunk mi olyan szegények, hogy mind egy néven éljünk.:)))
Nemcsak ez a két lehetőség van, hogy vagy a gyerek is Bözske lesz vagy Eufrozina. Vagy csak az anyjának van "nem különleges" neve, másnak meg fura van? Nem értem, miért ne lehetne választani egy sima nevet, ami nem az enyém?!
Nekem nem baj, de en meg azt nem ertem, hogy miert kell ennyire gorcsosen ragaszkodni ahhoz, hogy a gyerek a szulo nevet kapja. Egyik ismerosom (Robert) teljesen rakeszult, hogy a fia a nevet kapja, de lany lett vegul a gyerek es tudjatok mi lett a neve? ROBERTA!! Szerintem ez nevetseges.. Es az en velemenyem az, hogy ekozott a megszallottsag meg a "haromszor kell elmondania a nevet, mire megertik" kozott azert van parszaz nev, amibol lehet valasztani. De kulonosebben egyebkent nem idegesit a tema, mindenki ugy hivja a gyereket, ahogy akarja.
(Amugy van egy neni ismerosom, es halal komolyan mondom, hogy a naluk mindenki Laszlo. A neni nagyapja, apja, occse, ferje, fia. Orom lehet egy csaladi osszejovetel, mikor mar nem tudod hova becezgetni tovabb a Lacikámat.)
Szerencsére egyik se kötelező. :)
Én utálom a nevem, a mi korosztályunkban túlságosan gyakori. Eszembe nem jutna már csak ezért sem, hogy a gyerekemnek adjam.
Attól is kiütést kapok, ha a szülők már kínjukban azt se tudják, milyen különleges nevet adjanak.
Mi fogunk tudni olyan nevet választani, ami nem szokatlan, de nincs belőle 4. az osztályban.
Nekem.ugyan az a nevem mint anyamnak ...
O szereti a nevet nagyon azert adta nekem is bar lehet h volt benne egy kis lustasag is ???
Eleg ritka nev de magyar is egyben
Ellenben en utalom a nevem es ez annyira lehet erezni h nem a sajatom h ha kimondom akkor is nagyon idegen tolem
Es soha egy parom sem hasznalta a keresztnevem ! Ok is ereztek h nem illik hozzam
Mindig volt valami tok mas becenevem amit hasznaltak
En a gyerekeimnek olyan nevet akartam adni ami tetszik majd nekik ... Es sikerult mert mind a harom szereti es magaenak erzi a nevet
Férjeméknél van, hogy ugyanaz 2-3 férfi vagy női név öröklődik.
Gáz.
Pl sógorom József mint apósom, meg a nagypapa, és az unokatestvére.
Szóval ő a Józsika, ha tetszik, ha nem, mert a nagypapa a József, apósom a Józsi, az unokatestvér a Jocó.
Ugyanez férjemmel, aki a családi ebédeken a FERCSI! (Brrr)
Mi senki nevét nem adtuk örökül, saját, egyszerű nevük van a lányainknak, olyan ami nincs a közeli rokonságban (férjem kívánsága).
Így lett Varga Judit és Varga Regina.
Azért azt csak látod te is (vagy ha nem, akkor bajok vannak), hogy van egy elég széles középút aközött, hogy valaki a saját nevét adja, meg aközött, hogy valami überbrutál különleges nevet ad. Én úgy voltam mindkét gyerekemmel, hogy megerőltetem magam annyira, hogy választok nekik valami szép nevet, és nem csak továbbörökítem az apjuk/anyjuk nevét.
A másik, hogy nekem mindig is visszatetsző volt, hogy valaki kvázi saját magáról elnevezi a gyerekét, mintha utcát, vagy sportcsarnokot neveztetne el magáról.
Engem is úgy hivnak mint az anyukámat. És nekem nem csak az nem tetszik hogy ugyanazt a nevet adta nekem ami az övé hanem maga a nevem se, nagyon-nagyon távol áll tőlem. :((
Legszívesebben megváltoztatnám.
Engem baráti körben másként hívnak, a férjem vagy másként vagy pedig a nevemen szólít de utálom ha a nevemet bárki kiejti. Nekem mondták is hogy hozzám túl komoly ez a név, nem illik rám egyáltalán. És szerintem se. Tehát nekem nagyon rossz így.
És most leszek anya én is, kislányt várok és isten őrizzen hogy őt is így hivják mint engemet. Egy nagyon szép nevet találtunk neki a férjemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!