Főiskola vs. Gyerek?

Figyelt kérdés
felvettek a főiskolára, de párom szeretne gyereket mellesleg én is... bemerjem vállalni az első félévet, és aztán halasztani? levelezőre mennék igyis... megoldható kisgyerek mellett...?
2016. aug. 14. 20:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Nem lenne túl bölcs dolog neked gyereket vállalni, ahogy ezt olasom ordít róla, hogy még te is egy gyerek vagy.
2016. aug. 14. 21:09
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Megoldható. Sokan csináltuk így.
2016. aug. 14. 21:22
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

Én terhesen kezdtem el egy másfél éves képzést (diplomára épülőt). Az egyik vizsgaidőszak pont a szülés várható idpontjára esett. Bementem, kértem, hogy a helyzetre való tekintettel halasztva vizsgázhassak. Kérvény se kellett, csak rám néztek meg a hasamra.

Szülés után 2 hónappal levizsgáztam, aztán folytattam tovább. A gyerek 1 éves kora körül volt a záróvizsga, négyes lett.

Szombati konzultációk és vizsgák alatt az apja volt a gyerekkel.

2016. aug. 14. 21:26
 4/13 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván megoldható, ha van segítséged, csak nem értem, minek szándékosan nehezíteni mindenki életét?
2016. aug. 14. 22:08
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
Csináld meg a fősulit,aztán vállalj gyereket. Ez az én tanácsom. Vannak gyerekek, szakok, élethelyzetek amelyek könnyítenek az együttes helyzeten, de mindenképpen könnyebb külön.
2016. aug. 15. 06:21
 6/13 anonim ***** válasza:
38%
Fősuli és utána a gyerek.kettö együt nehezebb.
2016. aug. 15. 06:23
 7/13 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Ha fiatal akkor még várjatok.

Nekem 5 éves a lányom,jövőre jelentkezek fősulira,és nagyon bánom,hogy ez nem fiatalon jutott az eszembe mert sokkal nehezebb dolgom lesz.Mellesleg mi is akarunk még babát,és úgy gondoltam fősuli 2. évében jöhet (itt nem kell levelezőn bejárni elég ha levizsgázol) de most már úgy vagyok vele,hogy nem nehezítem még jobban az életem,majd ha lediplomázok,jöhet a kistesó.

2016. aug. 15. 09:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Inkább egymás után. Ha nincs segítséged, de tisztességgel helyt akarsz állni, akkor nagy eséllyel aludni alig marad időd a gyerek és tanulás mellett, ha pedig van segítséged és állandóan másra bízod a babát, akkor meg minek ilyen korán vállalni.

Én inkább elvégeztem az egyetemet, dolgoztam pár évet, így tapasztalattal a hátam mögött, stabil jövedelem mellett mentem el szülni, és csak a gyerekre kellett koncentrálnom ahelyett, hogy zombi üzemmódban léteztem volna mások segítségére utalva, ráadásul esetleg anyagi függőségben. A munkatapasztalatomnak köszönhetően pedig kisgyerek mellett is tudtam munkahelyet váltani és GYED után nem a régi helyemen folytattam.

2016. aug. 15. 09:49
 9/13 anonim ***** válasza:

Másoddiploma lenne, vagy első? Van e valami szakmád? Van e munkatapasztalatod? Hány éves vagy? Van e stabil anyagi háttér? Stabil e a kapcsolatotok?

Ez mind lényeges kérdés és csak ezek után lehetne válaszolni a kérdésedre.

2016. aug. 15. 12:00
 10/13 A kérdező kommentje:
27éves vagyok. másoddiploma lenne. dolgozom. 5éve vagyunk együtt.
2016. aug. 15. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!