Fura nevű emberek/szülők, akik fura nevet adtak a gyereküknek. Megbántátok a névválasztást? Többi lent.
Az lenne a kerdésem, hogy hogyan éli meg a gyereketek, azt, hogy nincs hétköznapi neve. Megbántátok a névválasztást, vagy sem? A gyereketek csúfolják a neve miatt?
Emberek, akiknek fura nevük van. Ti megváltoztattátok a neveteket vagy sem?
Nem provokatív kérdés, csak kíváncsi vagyok :)
Kérdés mi minősül manapság fura névnek..
Ha igy vesszük, hogy gyermekem nem egy Lajos vagy Béla, akkor fura neve van.
Általában az öregek asszociálnak másra, ill mondják helytelenül, de szerintem őket minősíti, nem minket.
A gyerekek egymás között hogy kit csufolnak, kit nem, az nem névfüggő.tudok egy Annárol aki azért sirt mert kannának csúfolják, de ott van még a szemüveges pápa, meg egyéb beszolásaik.azt kezdik ki, aki gyengébb.néha lehet nem ártana sokaknak 7 évesen kezdeni az iskolát inkább.
Nekem kèt keresztnevem van, mindkettőt imádom. Kicsit "hercegnős" hangzású, mégis engem tükröz, mert mindenkinek a lovas-íjász-vívó-fáramászó lány jut eszébe (hálistennek :D). Furcsa, mert mindkettőt használom, mindenki úgy hív, ahogy akar. Óvodában és alsótagozatban (ugyanaz a csoport/osztály) Domesztosznak csúfoltak egy "kedves" lány kezdeményezésére, én meg átkereszteltem őt Vanilliának. Onnantól békénhagytak a saját kis világomban. A következő sulimban (5.-6. Oszt.) imádták a nevemet, de 2 hétig nem tudták kimondani, én pedig élveztem, hogy segíthetek. :D az énektanár ott meg is állapította, hogy milyen jól hangzana egy kánonban 😃😃😃 A mostani sulimban (gimi) a tanáraim a falra másztak tőlem egész 7.-ben, mert nem akarták elhinni, hogy mindkét nevemet használom, aztán mindenki lassan kiválasztotta a neki tetszőt xd (általában az elsőt, mert a másodikat kimondhatatlannak tartották) Én szeretem, hogy ilyen nevem van, mert tükröz engem. :)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!