Mas is kialvatlan kisgyerek mellett?
Elmeselem az en törtenetem , isten aldja azt , aki elolvassa .
Csaszarral szultem , elsö ( es utolso ) gyerekemet , gondoltam mutet utan kipihenem a 9 honap es a mutet stresszét, ólmos faradtsagot éreztem ....
Node , meglepetes , a kicsi 2 orankent felsirt , nem jött a tejem , amig megjött a gyerek orditott 2 ejszakan át . En is sirtam a faradsagtól , aztan hazamentem a korhazbol , otthon is 3 orankent felsirt a nap 24 orajaban. Miutan szopizott ejjel utana igenyelte a szemkontaktust , foglalkozast , egy oran at volt ebren minden szoptatas utan . Ha betettem a kiságyba eves utan sirt , meg kellett varni amig elalszik .
2,5 honapos volt amikor otthon megserultem mert felalltam a fotelböl es nekimentem a falnak , ugy lattam h ott az ajto , faradtsagomban.
Mikor 3 honapos volt idegösszeomlassal bekerultem a korhazba, egy hetre .
Addig nem akartam segitseget utana mar anyam is besegitett a gyerek apja nem kelt fel ejjel mert ö dolgozik .
Rendicsek ez volt a helyzet .
Sajnos anyam hiaba segitett , mert nem sikerult kipihennem magam , a folyamatos megszakitott alvas nagyon kimeritett , es nem tudtam kipiheni magam , setaltam mint az állat szinte csorgó nyállal , faltam a csokit éjjel , meghiztam .
Ereztem h megszakadok.
Aztan mondtak h lesz ez könyebb ha nagyobb. Nem lett az .
2 evesen is ejjel felsirt , 9 honapos koratol nöttek a fogai , 10 honaposan ejjel 2 ig ebren volt es 6 kor kelt . Sokszor a faradsagtol emelyegtem . Anyam segitett hozza költöztunk a vege az lettt h ö is iszonyat kimerult , vegul fizettem egy lanyt h jatszodjon vele az en jelenletemben h addig fekudjek az ágyon amig ök jatszanak a szönyegen .
Vagy uljek a padon a jatszoteren , hatalmas luxus merr az en gyerekem nem szerette ha ulök amig jatszott a homokban hanem mellette kellett allni . Mas anyuka ult , kötögetett.
Most mar 10 eves , es most is egyet nyuz , log rajtam , követget .
De vegigalussza az ejszakat ....
Örulök h magam mögött tudhatom ezt a periodust ..... Szeretem a gyerekem, tervezett volt de soha többet nem mertem vallalni ....
Vegre aludhatok ejjel.
Mas hogy birta / birja a faradtsagot ?
A kérdező kommentje:
Az alvás egyike a legszebb dolgoknak a vilagon , a kipihentség érzése , egy meleg takaró alá bújni , elmélázni , mécsest gyújtani
Akkor én kérdezek: hány éves vagy?
Hát én nem vagyok,és soha nem is voltam kialvatlan.Még mielőtt engem is 15 évesnek nézel,40+ éves vagyok,3 gyerekekkel:24,8,4 évesekkel.Az én alvásigényem csekély,simán működök 2-3 órás alvásokkal,megszakított alvásokkal is.A 2. gyerekünk elég rossz alvó volt,és mivel a Férjem járt melózni,a vendégszobában aludt,hogy a kicsi ne ébressze fel.A legkisebb az első perctől velem alszik,mert éjszakánként 2 óránként szopizott,és így kényelmesebb volt.A Férjem már visszaköltözött a hitvesibe,mert-bár a kicsi velünk van-de már jól alszik,így nincs gond.
Lehet,hogy a Te szervezeted ehhez nem elég erős,én nem tudom.De azért 1 gyerekkel nem szoktak ennyire kifeküdni....
En 27 eves vagyok.korosan verszegeny,ami miatt alapjaraton is faradekonyabb,almosabb vagyok.
3 gyerek.ket iskolas es egy 5honapos.
Soha nem volt nagy az alvasigenyem.mindig ejszaka szerettem dolgozni.
A pici az elso 8hetben alig aludt.azota szerencsere ejjel 10-12 orat alszik huzoban,es nappal is rengeteget meg.
Sokszor ledolok delutan aludni vele.
Igy azert egesz jo nekem jelenleg.
Mindharom csaszaros volt.a picinel apuka eppen nagy maszekban volt a rendes munkaja mellett igy nem is kertem,hogy segitsen.neha elment a nagyokert a suliba.anyukam az elejen kijart segiteni.az elso 2 hetben.aztan azota egyedul csinalok mindent.
Szerencsere En akkor is magamhoz tudok terni ha csak par oracskat aludtam.sokszor mar reg alszanak a gyerekek de En meg fent vagyok sokaig mert este jut idom netezni,filmet nezni,olvasni akarmit.
Ejfel elott rittkan fekszem le.a pici reggel 6-7 kozott kel.a nagyok meg mar rendezik magukat reggel.
De pl a verkepem olyan pocsek,hogy az orvosom szavaival eljek,ha egy normal verkepu embernek egyik naprol a masikra ilyen lenne fel sem birna kelni az agybol.En meg mar hozzaszoktam.fel-1 evente kapok venasan vasat az feldob kicsit.es mar 3szor kaptam vert is.de azok is csak az eves ellenorzes miatt,mert En nem is ereztem,hogy olyan rossz lenne.
Szoval szerintem is lelki eredetu volt a problemad.pluszban emberfuggo is.parom is rengeteget tud aludni,ha nem alszik 10-12 orat akkor tiszta mufurc :)
Egyszer hagytam itthon egesz napra a picit vele. reggel 5 kor indultam es este 9kor ertem haza.teljesen kikeszult mire hazaertem.pedig szerintem o meg a nagyon jo gyerek kategoria.
Nagyon sokan kialvatlanok kisgyerek mellett. És sokan emiatt hulla fáradtak és türelmetlenek lesznek. Akinek elég hónapokon keresztül kétszer 3 óra alvás, és még nem érzi magát kimerültnek, örüljön neki! HIdd el, nagyon-nagyon sokan vagyunk, akiknek volt nehéz időszaka az állandó nem-alvástól.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Én idén lettem 30 ket csaszaros gyerekkel, 3 eves es 4 honapos. 8 ora munka mellett sem olyan durva mint neked, pedig en anemiaas vagyok..
Rendszeresen kapok venam vasat es/vagy vert ...
Valami nem ok azert hogy ennyire taccsra tett egy gyerek
Jött a meglepetés, hogy egy csecsemő éjjel is többször felkel enni? Hogy a fogzás idején is lehetnek álmatlan éjszakák? Hogy sok esetben igényli a gyermek a közös játékot?
Nyilván nem lehet mindenre felkészülni, de úgy hangzik, mintha sokkolt volna, hogy egy kisbaba nem csupán egy sarokba állított váza.
Biztosan csináltattam volna egy vérképet, mert gyanús, hogy valamiben hiányt szenvedett a szervezeted, emellett bármennyire is kiröhögöd azokat, akik sportot javasoltak, sokat segíthetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!