Mas is kialvatlan kisgyerek mellett?
Elmeselem az en törtenetem , isten aldja azt , aki elolvassa .
Csaszarral szultem , elsö ( es utolso ) gyerekemet , gondoltam mutet utan kipihenem a 9 honap es a mutet stresszét, ólmos faradtsagot éreztem ....
Node , meglepetes , a kicsi 2 orankent felsirt , nem jött a tejem , amig megjött a gyerek orditott 2 ejszakan át . En is sirtam a faradsagtól , aztan hazamentem a korhazbol , otthon is 3 orankent felsirt a nap 24 orajaban. Miutan szopizott ejjel utana igenyelte a szemkontaktust , foglalkozast , egy oran at volt ebren minden szoptatas utan . Ha betettem a kiságyba eves utan sirt , meg kellett varni amig elalszik .
2,5 honapos volt amikor otthon megserultem mert felalltam a fotelböl es nekimentem a falnak , ugy lattam h ott az ajto , faradtsagomban.
Mikor 3 honapos volt idegösszeomlassal bekerultem a korhazba, egy hetre .
Addig nem akartam segitseget utana mar anyam is besegitett a gyerek apja nem kelt fel ejjel mert ö dolgozik .
Rendicsek ez volt a helyzet .
Sajnos anyam hiaba segitett , mert nem sikerult kipihennem magam , a folyamatos megszakitott alvas nagyon kimeritett , es nem tudtam kipiheni magam , setaltam mint az állat szinte csorgó nyállal , faltam a csokit éjjel , meghiztam .
Ereztem h megszakadok.
Aztan mondtak h lesz ez könyebb ha nagyobb. Nem lett az .
2 evesen is ejjel felsirt , 9 honapos koratol nöttek a fogai , 10 honaposan ejjel 2 ig ebren volt es 6 kor kelt . Sokszor a faradsagtol emelyegtem . Anyam segitett hozza költöztunk a vege az lettt h ö is iszonyat kimerult , vegul fizettem egy lanyt h jatszodjon vele az en jelenletemben h addig fekudjek az ágyon amig ök jatszanak a szönyegen .
Vagy uljek a padon a jatszoteren , hatalmas luxus merr az en gyerekem nem szerette ha ulök amig jatszott a homokban hanem mellette kellett allni . Mas anyuka ult , kötögetett.
Most mar 10 eves , es most is egyet nyuz , log rajtam , követget .
De vegigalussza az ejszakat ....
Örulök h magam mögött tudhatom ezt a periodust ..... Szeretem a gyerekem, tervezett volt de soha többet nem mertem vallalni ....
Vegre aludhatok ejjel.
Mas hogy birta / birja a faradtsagot ?
Nagyon sok mindent elrontottál.
Sportolhattál volna a sok evés helyett...
Nem depim volt hanem sulyos kimerultsegem . Nekem nagyon fontos az alvás, mindig többet aludtam 9 orat ejjelente nem 6-7 et mint sokan masok .
Azonkivul faradekony vagyok , ha sok zaj beszed van körulöttem kimerulök hamar .
Ugy kerultem a korhazba , h paralizaltam jobb oldalamra, nem tudtam beszelni , lazam lett es hanyingerem . Elöször a stroke osztalyra tettek , aztan azt mondtak nem stroke , de semmi mas infot nem adtak
Elfogadom az áldást, rám fér. :)
Ez az iszonyat fáradtság nekem az első 3 hónapra volt jellemző. Hasfájós volt, 1 órán át szopizott 3 óránként, közben fejtem. Gyakran nem tudtam visszaaludni 2 szoptatás között. Ekkor 2-3 órát aludtam részletekben éjszakánként. Pokoli volt, napközben ájuldoztam a fáradtságból, épphogy el tudtam látni a fiamat, de visszagondolva nem vagyok elégedett a teljesítményemmel.
Szóval, most 1,5 éves a fiam, most szokott rá, hogy húz magával midenhová, szóval nincs üldögélés...Éjszaka 2-3x megriad, de általában szépen vissza is alszik. Ha időben lefekszem, 7-8 órát alszom, ami kielégítő.
Amit írtál, arról azt gondolom, hogy neked elsősorban lelki eredetű problémád van, ez okozza ezt a fáradtságot, labilitást. Nem kaptál valamilyen pszichológiai/pszichiátriai kezelést az idegösszeomlásod után? Ezen nem gondolkoztál?
A szélsőséges fáradtság is ezt támasztja alá. (Esetleg valamilyen szervi eredetű bajod is lehet.)
Én is sírós voltam a császárom után, igencsak labilis, a kapcsolatunk tropára ment pá hónappal később, szóval nehéz volt. De ki tudtam jönni belőle.
Nem volt eröm sportolni , alig vanszorogtam.
Alig volt idöm es eröm tusolni
Nem tudom hany eves vagy ha van e gyereked nagyon 15 evesnek hangzol
Igen, van gyerekem, 3 is. 40 éves vagyok. Azért, mert a sportot javasoltam, rögtön 15 vagyok?
:)
Nem tudom engem taccsra tett a szules projekt , ha volt ellensegem halalra röhögte magat rajtam .
Nem hittem volna h sikerulni fog h felneveljem felig meddig .
Nagyon buszke vagyok h veghezvittem a lehetetlent , ami az volt az en kepessegeim szerint
Nem császárral szültem, de rengeteg komplikációm adódott, a fél kórház felmászkált a méhembe, repedtem mindenfelé. Szülés után még gyors helyreállító műtét (plusz a méhlepényt altatásban kaparták ki belőlem).
Az orvosok bejártak megnézni, mert tíz évente egyszer sikerül ennyi, egyenként kis esélyű komplikációt benyalni, szakmai látványosság voltam.
Mivel 3-4 hétig gyakorlatilag mozgássérült voltam, az egész család segített. Mosdóba úgy kellett kitámogatni, fürdetésnél berakni a kádba, kisegíteni, tehát saját magamat se tudtam rendesen ellátni.
Tápszeres volt, így amikor már mozgásképes lettem, feleztük az éjszakázást a férjemmel. Egyik éjjel ő kelt, másik éjjel én, így kezelhető mértékű volt a kialvatlanság mindkettőnknek.
Anyósom átjött 1-2 naponta (szüleim messze laknak, ők ha jöttek, akkor huzamosabb időre), akkor pár órát tutujgatta, pelenkázta, etette, én meg aludtam. Szerencsére 2 hónapos korától átaludta az éjszakát 11-12 órákat, akkor mi is kényelmesen kipihentük magunkat, segítség nélkül is.
Fogzásnál mi is ugráltunk éjjel, ez mindig 2-3 hetes periódus volt, aztán aludt.
Most tavasszal volt két éves, pár hete átkattant, hogy 5-kor kel. Igenám, de mindketten dolgozunk, én 9-10 órát is naponta. Közben fut, pörög, én meg literszám iszom a kávét, hogy ne nézzek be valamit a munkahelyemen a koránkelés miatt. Az már nálam valami genetikailag rossz kábelezés, hogy 11 előtt nem tudok elaludni, akármilyen fáradt vagyok. De az éjfél se ritka. 7-8 óra az alvásigényem, viszont az 5 kevés.
Szellemi munkát végzek, ahol sokszor többfelé kell figyelni, rengeteg dolgot precízen fejben tartani 8felírni nincs idő). Most emiatt én is eléggé kimerült vagyok, de hétvégenként felváltva alszunk délután a férjemmel. Ez segít, bár csütörtökre már olyan fáradtak vagyunk, hogy 8-9 körül is bealszunk. Tegnap a fürdetést egyszerűen kihagytuk, mert túl fáradtak voltunk hozzá. Tiszta ruha, aztán ment aludni és mi is felborultunk.
Férjemnek annyival "könnyebb", hogy ő azonnal elalszik, amint párnát ér a feje. Nekem 30-90 perc, amíg el tudok aludni, akármikor fekszem le. De ez egész kisgyerekkoromtól így van, ezért is gondolom, hogy a genetikám szúrt ki velem alvás szempontjából.
Én most oda jutottam, hogy besokalltam a jelenlegi munkámtól (más problémák is vannak a munkahellyel), így visszamegyek GYES-re és átképzem magam egy teljesen más pályára, amit távmunkában is lehet csinálni, illetve inkább határidős, nem ad hoc túlórás, mint a jelenlegi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!