Kisgyerek mellett akinek sikerült lefogynia vagy fogyózik az kétfajta ennivalót készít/készített?
Ugyanazt eszem, mint a család. Nem kell fitneszmodell-étrendet követni, de a gyerekeknek is hasznos, ha egészségesen esznek.
Kiiktattam a fehérlisztet, az ebből készült péksüteményeket, minimalizáltam a cukor- és olajhasználatot (egy jó serpenyőbe nem kell olaj, illetve amit lehet, sütőben sütök). Sok zöldség, gyümölcs mértékkel és nekem leginkább délelőtt, sok fehérje. Folyadéknak csak víz és tea. Kevés édesség, inkább egészséges nassolnivalók.
Ez és a mozgás együtt pont elég, és a fenti étkezési elvek a gyerekeknek sem ártanak, sőt...
Nekem a gyerekek sajnos nem szeretik az egészségesebb összetevőkkel készült ételeket, pl. a tk. lisztből készült kenyeret, barna rizst, rizslisztes ételeket vagy a cukor nélkül készült lekvárt, szörpöt.
Annyit szoktam "csalni", hogy fele tk. liszttel csinálom, amit csak lehet, a cukrot minimalizálom vagy helyette eritritet használok, nem sütök bő olajban, csak grillserpenyőben vagy sütőben, meg amúgy is olíva- vagy kókuszolajat használok, a krémleveseket liszt nélkül készítem, ill. minden fogáshoz kínálok zöldséget.
Ami pedig csak engem érint, hogy külön CH csökkentett kenyeret eszem (Fitt&Well) vagy van, amihez nem is eszem egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!