Ti bejelölnétek facebookon olyan szakorvost, aki születése óta kezeli a gyermeketek, messziről tud rólatok mindent már?
Nálunk (férjem és az én facebook oldalán is), mind a gyerekorvos, mind a szülészorvos, mind pl az újszülöttes orvos, de még hogy tovább borzoljam a kedélyeket itt egyeseknél az uh-osok, nst-ek stb is be vannak jelölve ismerősnek, sőt itt írta valaki, hogy a boltos, benzinkutas stb - van aki be van jelölve - (ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy követem őket vagy ők követnek engem ), bár hozzáteszem ezek tényleg valóban olyanok, akiket ismerek, nem barátnők, rokonok stb vagyunk de ismerem őket és ők is engem/minket. Tehát ha pl most a 3. gyereknél kellett időpont simán tudtunk így egyeztetni.
A gyerekorvos pl szokta is mondani, ha sokáig nem vagyunk (hál istennek nem beteges fajták), hogy látja milyen szépek, mit csinálnak stb, vagy pl a kórházi újszülöttes orvosnő is bárhol megismer, érdeklődik a gyerekek felől, ha nincsenek ott, nagyon örült mikor megtudta, hogy a harmadik végre kislány lesz... A nőgyógyászom is az ismerősök között van, tény hogy neki a hobbija az informatika és ezért sokat is foglalkozik ezzel a területtel is.
Viszont tény, hogy akik az ismerőseink között vannak ilyen téren tényleg több évi ismeretségből vannak és tegeződünk, tehát nem úgy hogy ja ma voltam vizsgálaton xy-nál és akkor bejelölöm.
Konkrét helyzettől függ. A mi kisfiunknak egy ritka, örökletes betegsége van. Vannak helyettesítések, de azt lehet mondani,h egy doktornő és két asszisztens kezeli születésétől fogva. Volt időszak,h rengeteget találkoztunk. Értelemszerűen itt nem egy hagyományos orvos - beteg kapcsolatról van szó. A két asszisztens ismerősünk a Fb-on is. Ha a doktornőnek lenne fiókja, valószínűleg ő is az lenne.
Viszont a kisfiam házi orvosát nem jelölném be. Egyáltalán nincs olyan viszony, annak ellenére,h őt is nagyon szeretjük. Ha azt látnám,h más szülő képe alá kommentel, én tuti arra gondolnék,h vmi miatt nekik szorosabb a kapcsolatuk. Pl. máshonnan is ismerik egymást, sokkal gyakrabban találkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!