Gyermeketek melyikőtök vallása szerint lett megkeresztelve? Miért arra esett a választás?
A férjem egyáltalán nem gyakorolja a vallását, én is csak ünnepekkor járok el.
Szeretné, ha az ő vallását kapná. Kérdeztem, hogy ez miért fontos neki, erre annyit mondott csak. Mondtam neki, hogy nem értem, mert a vallását nem gyakorolja semmilyen szinten. Ha az én vallásomat kapná, akkor fontosnak tartanám a vallást, de a férjem meg közölte ha az ő vallását kapja (katolikus), akkor sem fog templomba járni a gyerekkel. Most ennek akkor mi értelme? Komolyan nem értem :D
Számomra valamilyen szempontból fontos, mert így neveltek a szüleim.
férjem katolikus, én református és gyerekek is reformátusok.
Miért pont reformátusok lettek???
Én mondtam a férjem,hogy ha katolikus gyerekeket szeretne akkor menjen és intézkedjen, mert én csak a reformátust intézem.Természetesen annyira nem volt neki fontos,hogy egyedül elkezdjen intézkedni.
Unitárius vagyok, pont ellentéte a katolikusnak.
Valamennyit tudok a katolikus vallásról, mert olyan általános iskolába jàrtam. Nem is zavarna, ha az ő vallását kanpná, ha gyakorlná, de így hogy nem, így nem èrtek egyet vele, mert ilyen alapon bármilyen vallású lehetne a gyerek.
Mondjuk katolikusok csak akkor fogják a gyereket keresztelni, ha mindkét szülő katolikus és katolikus egyházi eskuvojuk is volt, így ez eleve kizart.
Az meg ritka nagy marhaság, hogy nem kívánja vallásos nevelni de már csak azert is az ő vallása szerint Legyen megkeresztelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!