Gyermeketek melyikőtök vallása szerint lett megkeresztelve? Miért arra esett a választás?
A férjem egyáltalán nem gyakorolja a vallását, én is csak ünnepekkor járok el.
Szeretné, ha az ő vallását kapná. Kérdeztem, hogy ez miért fontos neki, erre annyit mondott csak. Mondtam neki, hogy nem értem, mert a vallását nem gyakorolja semmilyen szinten. Ha az én vallásomat kapná, akkor fontosnak tartanám a vallást, de a férjem meg közölte ha az ő vallását kapja (katolikus), akkor sem fog templomba járni a gyerekkel. Most ennek akkor mi értelme? Komolyan nem értem :D
Számomra valamilyen szempontból fontos, mert így neveltek a szüleim.
11-esnek és a 20-asnak:
Azért nem igazán...
Ortodoxoknál természetesen igen ,de unortodox rabbinikus körökbe (amerikai konzervatívokat és talán az európaiakat is leszámítva) nem vesszük figyelembe. Az utód döntése.
Am a kérdezőnek:
Én vallásos humanisztikus zsidó vagyok.
Nincs gyerekem és ezzel még nincsenek is terveim ( mondjuk most még nem is kell ;) ).
De ha lesz akkor a legszekulárisabb módon neveltetném.
Tanítanám héberül és jiddisül (talán bukhári és ladino).
Meg megmutatnám neki ,hogy mi a hanuka és a purim.
De ráerőltetni semmit sem erőltetnék rá (Chas V'shalom! - meg aztán az ellent is mondana a jiddisekájtnak) és nem kötelezném a szombat tartásra se ,se a kásrutra.
Meg hát természetesen a másik féltől is függ. :)
De mondom ,nincs gyerekem és ettől még messze vagyok ,szóval én csak beszélhetek most így. :DD
De szerintem leghelyesebb a szekuláris módú nevelés.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!