Baj, ha a 2 névvel "megáldott" gyermeket a családban valaki így, valaki úgy hívja?
Figyelt kérdés
Tehát nem anyakönyvezett név + becenevek, hanem egyik név, másik név (+ az egyik nagymamától még beceneve is van)2016. aug. 1. 16:09
1/5 anonim válasza:
te vagy a szülő, csak ki tudod már bökni hogyan szeretnéd hívni a gyerekedet!
2/5 anonim válasza:
Nálunk úgy volt, hogy mindenki az első nevén hívta, az apja viszont következetesen a másikon. Eleinte nem volt baj, de 4-5 évesen már nagyon zavarta, és kérte az apját, hogy az igazi nevén hívja.
Előtte azért volt vicces szitu a két névből. Oviban rászólt az óvó néni, hogy "Katika, pakolj össze" Erre ő közölte, hogy nem Katika, hanem Gizike. Akkor jól jött a második név.
3/5 anonim válasza:
Nekem egy darab anyakönyvezett nevem van, anyu viccből elkezdett egy másik női néven hívni. Tudod, ahogy szokta az ember Mancinak, Gizinek, Zsuzsinak, Lajoskának, Gézának hívni viccből a gyerekét. Nos, ez annyira rajtam ragadt, hogy a szűk családban 30-on túl is így szólítanak. Az iskolában, baráti körben a nevem volt a nevem. Soha nem okozott ez gondot, pár évesen sem zavart meg, nem hasadt meg a tudatom. :) Nekem ez volt a becenevem, mint másnak a Mókuska, Kiscicám, Öcsi vagy akármi.
4/5 anonim válasza:
Bajnak nem baj, de nekem kicsit fura. Nem hiszem, hogy sokban különbözne ez attól, mikor ezer beceneve van egy gyereknek. De azért furcsállanám, eleve épp ezért nem is értem, mire jó a két keresztnév (nekem is kettő van), hisz mindenki egyet használ, és rendszerint a szülők döntik el azt is, hogy melyiket.
5/5 anonim válasza:
Jó nagy hülyeség,az biztos.Mindhárom gyerekünknek 2 keresztneve van,csak az egyik gyerkőcnél fordult elő,hogy a családból valaki-következetesen-a 2. keresztnevén szólította.Pár alkalom után határozottan megkértük,hogy NE tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!