Fiú bébiszitter nem veszélyes?
Férfi/fiú; egy 20 évesről van szó. Két hónapig foglalkozott a gyerekekkel heti háromszor/négyszer még novemberben és decemberben - 6L és 14F éves - de elküldtem, mert nem akarok fiút engedni a kislányom mellé. A férjem mérges volt rám, ő kedvelte. Azóta csak olyanokkal találkoztunk aki mindig csak tv-t nézetett, vagy lerakta őket a számítógép elé. Az a fiú a nagyobbikkal megírt egy novellát, a kisebbel történeteket talált ki. Együtt csinálták a házijukat - a fiú nem diák már, de tovább tanulás miatt egyetemi szintű matekot tanult, tudta ösztönözni őket. De mindig fura volt, hogy nem egy lány vigyáz rájuk, túl kedves volt és féltem, hogy perverz. December közepén a 14 éves fiam el akart menni egy buliba ahol alkohol is van a férjem rá is bólintott, és megkérte a bébiszittert, hogy kísérje el, mert ő is szokott bulizni gyakran, hogy ha iszik a fiunk, akkor legyen valaki mellette aki járatos a dologban és vigyáz rá. Itt szakadt el a cérna, szerintetek nem fura, hogy hajlandó elmenni egy buliba a 14 éves fiammal csak mert a férjem megkéri rá? A férjem tegnap felhozakodott vele, hogy jobb lenne, ha a fiút visszahívnánk bébiszitternek, mert sokat foglalkozott a kicsivel, a naggyal meg haverkodott. De akkor is félek a gyerekeim mellé engedni. Ti mit tennétek?
44/N egy aggódó anyuka.
Aggódó anyuka...jesszus.
A férjéddel nincs baj,hogy a lányod közelében van?? Vagy a óvodában? Nálunk pl.óvóbácsi is van.
Vagy az iskolában is lesznek férfi tanárai,az nem.gond?
Ez a fiú ezt látta otthon,már az is bqj,ha gyerekekkel foglalkozik? Megáll az ember esze!
A férjed már meg is kedvelte, de nyilván nem szólhat bele a családi ügyekbe, mert csak férfi...
A gyereket megkérdezted, hogy érzi magát attól, hogy a kedvenc kis barátját elküldted? Ja nem, ő meg csak gyerek, nem tudhatja, mi a jó neki....
19 éves fiam 3 éve bébiszitterkedéssel keres egy kis plusz pénzt magának. Több család is szokta hívni, 2-6 éves gyerekekre vigyáz. Van hozzá érzéke, szeretik a gyerekek, bíznak benne a szülõk. Óvóbácsinak készül.
Kezdjek aggódni, mert előfordulhat, hogy az anyukák kiakadnak, mert pasi törli a kislányuk fenekét?
14,igen kezdj aggódni,mert ebben az országban úgy látszik csak a nőknek van gyerekük,a férfiak csak 18 év felett láthatják/foglalkozhatnak velük!
De talán kezd ez a szemlélet oldódni,remélem!
Hozzánk a 16 éves szomszéd fiú járt át néha vigyázni a kislányomra. Nem sok időre, max. 1 órára, ha olyan dolgom akadt. Egyszer arra menten haza, hogy a 8 hónapos lányom nyakig összerottyantotta magát, a srác meg próbálta letakarítani. Vicces látvány volt, a kiscsaj tekergett, a srác meg a nyelvét kidugva koncentrált, hogy tiszta legyen a célterület.
Később is simán megpisiltette az udvaron guggolva, vagy kitörölte a fenekét. Fel sem merült bennem, hogy perverz lenne.
Úgy érzem, túl bizalmatlanná váltak az emberek. Olvastam már olyan anyuka írását, aki a nagypapának sem engedte a tisztába tevést, mert férfi és ne nézegesse az ő lányát.
Szerintem érezhető, ha egy férfi gázos, csak hallgatni kellene az ösztöneinkre.
Szerintem a gyerekeid szólnának neked ha valami olyat tenne ami nem tetszik nekik vagy nem éppen normális.
De szerintem is eléggé túlreagálod a dolgokat.
Igaz nekem még "csak" féléves a fiam. De ha egyszer bébiszittert kéne hívnom mellé nagyon is örülnék annak,hogy ha olyan ember jönne aki foglalkozik is vele, kedveli esetleg még szereti is és jól szórakoznak együtt, segít neki akármiben.
Gondolkozz el azon ,hogy az a jobb a gyerekeidnek ha nő vigyáz rájuk de csak beülteti a gép vagy tv elé és csak butulnak, vagy esetleg elfogadod ,hogy egy férfi van velük de legalább foglalkozik velük ezáltal fejlődnek, és még kedveli is őket....
Amúgy meg rám 14 éves koromba nem vigyázott senki... sőt még kisebb koromba is otthon mertek hagyni egyedül. 6éves koromba lehet,hogy egyedül nem de nővéremre simán rábíztak (3 év van köztünk) szóval azt is átgondolhatod ,hogy kell e nekik gyerekcsősz.
Óvodás koromba jártunk úszni és képzeld el egy férfi volt az úszó oktató. Minden gyerek és szülő imádta. Nagyon szerette a gyerekeket, és mi is őt.De képzeld semmi perverz dolgot nem tett a fürdőruhás kislányokkal sem a kisfiúkkal.
A férjed véleményére meg miért nem adsz?
Az meg ,hogy nincs referenciája .... valahol el kell kezdeni. (Én is kijöttem a suliból és nagyon nehezen találtam munkát mert mindenhol több éves tapasztalattal rendelkező embert kerestek. De hát valahol el kell kezdeni és tapasztalatot kell szerezni. Ha mindenki így állna a dologhoz akkor senki nem kapna munkát aki az iskolából kijött)
Nekem amúgy még az is fura,hogy elengeditek a fiatokat olyan buliba ahol isznak..( jó tudom biztos öreg vagyok meg hasonlók) de akkor már én pl örülnék ha tényleg van vele egy ember aki kicsit tud rá " vigyázni" ha esetleg többet inna a kelleténél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!