GYED visszamond - táppénz felvesz 2. érkezéséig. Munkáltató mondhatja, hogy sorry, nem veszlek vissza?
Még fél évem lenne az első utáni GYED-ből. De inkább elmegyek táppénzre addig, így jobban járok.
A nagy kérdés csupán, hogy van-e a munkáltatók kezében valami olyan adu-kártya, amit felmutatnak és nem vesznek vissza, még ha effektíve egy napot sem fogok dolgozni? Kivenném a szabimat, aztán betegszabi, aztán táppénz. Azt tudom, hogy ha már visszamentem, nem rúghatnak ki (lévén hogy ismét terhes vagyok), csak nem tudom, kötelesek-e ilyen hirtelen visszavenni.
Szia!
Ha így csinálod (szabi+betegszabi+táppénz), akkor mondhatja, hogy most nem vesz vissza dolgozni. A munka törvénykönyve ugyanis csak azt írja elő, hogy köteles visszavenni, abban az időpontban, amit KÖLCSÖNÖSEN kialkudtok.
Viszont, mivel az ellátások között van szabad választási jogod, azt megteheted, hogy a gyedet visszamondva egyből elmész táppénzre. Ezt neki nem szabad, illetve ezt nem tudja megakadályozni.
Itt nagyon jól le van írva, hogy kinek, mit kell ilyenkor benyújtani.
Csak azt ne felejtsd el, hogy a gyed miatti fizetés nélküli szabi kérelmedet vissza kell mondani a munkáltatódnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!